Skoči na glavno vsebino

Uživajmo v zdravju

logo_UVZlogo_eeagrantslogo_norwaygrantslogo_ZRSS

logo_vladaRSRKP

Pri projektu Uživajmo v zdravju (s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma) gre za razvoj algoritma delovanja in sodelovanja različnih deležnikov v lokalnih preventivnih timih pri delu z otroci in mladostniki na področju zdravega načina življenja (s poudarkom na telesni dejavnosti in zdravi prehrani) in preprečevanja debelosti, in sicer po konceptu skupnostnega pristopa. Pilotno testiranje poteka od 16. maja 2016 do 31. oktobra 2016. Cilj projekta je zmanjševanje ali preprečevanje bolezni povezanih z življenjskim slogom (poudarek na prehranjevanju in redni telesni dejavnosti). Dodatni cilj je vzpostaviti dobre medsebojne povezave in sodelovanje med šolstvom, primarnim zdravstvom na vseh nivojih (nacionalnem, regijskem/lokalnem) in lokalno skupnostjo.

Osnovni cilj je : Spodbujanje skladnega telesnega razvoja in odgovornosti za lastno zdravje, ter razvoj pozitivne samopodobe in motivacije za gibalno dejavnost tudi v kasnejšem življenjskem obdobju.

Na šoli bomo organizirali vodene vadbe za ciljno skupino učencev, minute za zdravje med šolskimi urami in aktivne glavne odmore. Predvidena je organizacija predavanj (šolski zdravnik, rezultati SLOfit, strokovnjak s področja prehrane NIJZ) in delavnic (priprava zdrave hrane, samopodoba) za starše in učence.

Spletna stran projekta: http://www.uzivajmovzdravju.si/

Samo Poljanšek,
vodja projekta na šoli

projektni_partnerji2

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost