Dan zlatih knjig – uradni začetek bralnega leta

17. septembra, dan rojstva in smrti Franceta Bevka ter dan zlatih knjig, Bralna značka vsako leto zaznamuje začetek bralnega leta, vsakič nekoliko drugače. Pričetek bralne sezone sovpada z Nacionalnim mesecem skupnega branja (NMSB), ki promovira branje in povezovanje ob in s knjigami.

Letos bo NMSB 2021 potekal med 8. septembrom in 10. oktobrom. V okviru dogodkov, ki se bodo odvijali v času NMSB 2021, bomo posebno pozornost namenili medgeneracijskemu branju, zato k sodelovanju še posebej vabimo starše, stare starše in večgeneracijske skupine. Pomemben del bralnih spodbud na nacionalni ravni je tradicionalna razdelitev darilnih knjig prvošolcem v Sloveniji, zamejstvu in slovenskem zdomskem/izseljenskem prostoru, kar je tudi dragoceno povabilo k družinskemu branju.

Vsako leto, na začetku bralnega leta, vam ponudimo priporočilni seznam knjig za branje. Priporočilni seznami so na ogled na oglasni deski v šolski knjižnici, na oglasni tabli v razredih in na spletni strani šole.

Preverjanje prebranega za učence od 1. do 5. razreda bodo opravljale razredničarke, učenci od 6. do 9. razreda pa naj se obrnejo na učiteljice slovenščine, kjer bodo zvedeli več o oblikah in metodah preverjanja prebranih knjig.

Povabljeni k branju.

Knjižničarka

(Skupno 1.845 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost