Skoči na glavno vsebino

Karierna orientacija

 • Rokovnik za vpis v srednje šole za šolsko leto 2023/2024
 • Merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v srednjo šolo
 • Tabela za izračun točk

Več informacij:

Vpis v srednjo šolo – informacija o stanju prijav

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je skupaj s srednjimi šolami pripravilo informacijo o številu prijavljenih kandidatov za vpis v srednje šole za šolsko leto 2023/2024.

Stanje na dan 7. 4. 2023 si lahko ogledate tukaj, priporočamo pa tudi vsakodnevno spremljanje števila prijav na spletni strani Ministrstva, rubrika Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole, Stanje prijav na današnji dan.

Najkasneje do 24. aprila 2023 do 14h lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico prenesejo iz srednje šole, kjer jo imajo sedaj, na drugo srednjo šolo oz. drug program, če menijo, da bi bilo to za njih ustrezneje in si bodo na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo.

Kako prenesti prijavnico na drugo šolo? Posredujemo informacije, objavljene na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje:
• Informacija o poteku prenosa prijavnice
• Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev vseh srednjih šol, 
• Obrazec / izjava za prenos prijavnice (PDF ali doc). 

Petra Potočnik,
svetovalna služba

Informativni dnevi v srednjih šolah in dijaških domovih

Dragi učenci, spoštovani starši.

Bližajo se informativni dnevi na srednjih šolah in dijaških domovih, kjer boste lahko dobili podrobnejše informacije o vpisu, izobraževanju in programih, ki jih srednje šole ponujajo.

Informativni dnevi bodo potekali v:

 • petek, 17. februarja 2023, ob 9. in 15. uri,
 • soboto, 18. februarja 2023, ob 9. uri.

Srednje šole bodo večinoma izvajale informativni dan po zgoraj omenjenem razporedu, nekaj srednjih šol, večinoma tistih, ki ponujajo več programov, pa ima svoj razpored (glej priloženo priponko).

Učenci 9. razreda bodo v petek, 17. februarja 2023, namesto pouka obiskali informativni dan. Udeležbo pa toplo priporočamo tudi učencem nižjih razredov, vendar za njih ne velja, da je petek pouka prost dan.

Želimo, da na informativnih dnevih izveste čim več informacij, ki vam bodo v pomoč pri odločanju kam po končani osnovni šoli.

Petra Potočnik,
svetovalna služba

Zadnji dodani prispevki

 • Državno tekmovanje iz fizike

  Državno tekmovanje iz fizike Na državnem tekmovanju iz fizike je učenec Andrej Cene iz 8. a osvojil zlato Stefanovo priznanje in učenec Matevž Bizjak iz 8.b srebrno Stefanovo priznanje. Čestitamo. Mentorica, Janja Križnik       (Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

 • Vabilo na cepljenje proti HPV okužbam

  Spoštovani starši učencev med 6. in 9. razredom! Zdravstveni dom Julija Polca Kamnik vabi učenke med 6. in 9. razredom ter učence 6. in 7. razreda na brezplačno cepljenje proti HPV okužbam, ki bo potekalo 7. 6. 2023 od 14. do 16. ure. Več o poteku cepljenja si lahko preberete v priloženem vabilu. Z lepimi […]

 • Bodoči prvošolci – vabilo

  Spoštovani starši, dragi bodoči prvošolci. Vabimo vas na sestanek za starše bodočih prvošolcev, ki bo v sredo, 14. junija 2023, ob 17. uri v avli OŠ Šmartno v Tuhinju, Šmartno v Tuhinju 27a, Laze v Tuhinju. Z vami naj pride tudi naš bodoči učenec /učenka, saj so učiteljice zanje pripravile krajšo delavnico. Prijazen pozdrav, Petra […]

 • Omejitev vpisa v srednjo šolo

  Dragi učenci zaključnih razredov, spoštovani starši. Znane so srednje šole, ki bodo v prihodnjem šolskem letu (2023/24) omejile vpis v 1. letnik. Ali je med njimi tudi vaša izbrana srednja šola, lahko preverite na Seznamu šol z omejitvijo vpisa, ki ga je pripravilo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Petra Potočnik, svetovalna služba (Skupno 58 obiskov, […]

 • Kulturni dan

  Obveščamo vas, da bo v petek, 26. maja 2023, potekal kulturni dan za 7. , 8. in 9. razrede. Več informacij na spodnjih povezavah. 7. razred 8. razred 9. razred Ema Nežmah, vodja kulturnega dne (Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)

Arhiv

(Skupno 3.307 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost