Skoči na glavno vsebino

Informatizacija zavoda in razvoj IKT

Z uporabo e-vsebin ter e-storitev bomo nadaljevali tudi v letošnjem šolskem letu. Učenci in učitelji so v preteklih šolskih letih pridobili veliko znanja na tem področju, uporabo sodobne tehnologije pa smo tako uspešno vpeljali v vsakdanji vzgojno-izobraževalni proces. Na ta način bomo tudi letos razvijali novo kulturo učenja, dvigovali računalniško pismenost in osmišljali uporabnost mobilnih naprav na različnih področjih. Sledili bomo  tehnološkim razvojnim trendom in uspešno uvajali novosti v vsakdanje delo.

S preteklim šolskim letom se je uspešno zaključilo triletno obdobje uvajanja e-vsebin in e-storitev v vzgojno-izobraževalni proces.

Z vsemi dejavnostmi, ki smo jih izvajali do sedaj, bomo nadaljevali na vseh področjih tudi v letošnjem letu:

  • mobilna računalniška učilnica: uporaba tabličnih računalnikov kot alternativa klasični računalniški učilnici,
  • uporaba dobrih praks in uporabnih mobilnih aplikacij: smiselna vključitev interaktivnih učbenikov, e-gradiv, digitalnih izobraževalnih iger in spletnih učilnic v ure pouka; spremljanje napredka učencev – uporaba snemalnikov (šport, branje, govorni nastopi …); priprava na NPZ in pregled rezultatov; preverjanje in utrjevanje znanja; uporaba slovarjev, delo z viri, iskanje informacij na spletu; priprava na razna tekmovanja (Kaj veš o prometu, Bober, Turizmu pomaga lastna glava …); uporaba pri interesnih dejavnostih; uporaba pri urah dodatne strokovne pomoči: uvodna motivacija, nagradna dejavnost na koncu učne ure, podporno interaktivno sredstvo, multisenzorna podpora k učni dejavnosti; uporaba v oddelkih OPB in jutranjega varstva: pripomoček pri samostojnem učenju, kot nagrada za uspešno delo in motivacija za naprej, sprostitvena dejavnost.

Joja Flis Jurko,
vodja projekta na šoli

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost