Tekmovanje iz angleškega jezika

 

  6. razred 7. razred 8. razred 9. razred
Mentorji mag. Irena Slapar mag. Irena Slapar Boban Ilić Barbara Melanšek
Šolsko tekmovanje: 14. 12. 2022 15. 2. 2023 22. 11. 2022 22. 11. 2022
Regijsko tekmovanje: / / / /
Državno tekmovanje:  21. 2. 2023 22. 3. 2023 30. 3. 2023 30. 3. 2023

 

6. razred

Tekmovanje iz znanja angleščine za učence 6. razreda osnovne šole je v tem šolskem letu tematsko vezano na temo hrane. Naloge na šolski ravni bodo vsebinsko vezane na naslov: Jej, da živiš, in ne živi, da ješ. Za državno raven je izbrana tema: Povej mi, kaj ješ in povem ti, kdo si.  Tekmovanje ni vezano na določeno knjigo ali učbeniško gradivo, pač pa pokriva izbrana področja, s poudarkom na bralnem razumevanju, slušnem razumevanju, rabi jezika ter pisanju in uporabi lastnih idej in domišljije. Glede na izbrano temo bodo učenci pridobili dodatna znanja iz področja poznavanja vrst hrane, nenavadne hrane, kuhinjskih pripomočkov, priprave hrane, receptov in še marsikaj drugega. 

 

7. razred

Tekmovanje iz znanja angleščine za učence 7. razreda osnovne šole poteka nekoliko drugače, kot smo vajeni pri drugih tekmovanji, saj se od učencev pričakuje skupinsko filmsko ustvarjanje v prosto dostopni mobilni aplikaciji. Tema letošnjega tekmovanja je »Life Unplugged«. Tekmovalce vabimo k razmisleku, kakšne bi bile prednosti življenja brez pametnih telefonov, tablic, računalnikov. Tekmovalna komisija išče kreativne izdelke, ki se navezujejo na vprašanje, kako se ponovno naučiti komunicirati »v živo«, kako koristno in učinkovito preživljati prosti čas brez elektronskih naprav. 

 

8. razred

Tudi v letošnjem šolskem letu smo si pri urah za pripravo na tekmovanje zastavili visoke cilje. Želeli bomo nadgraditi usvojene učne cilje, razviti močna področja učencev ter njihovo ustvarjalnost. Priprava na tekmovanje bo seboj prinesla eno novo in učencem bolj zanimivo dimenzijo angleškega jezika. Jezik bodo začeli uporabljati praktično in na ta način spoznali njegovo uporabnost.

Tekmovanje ni vezano na določeno knjigo ali učbeniško gradivo, pač pa pokriva izbrana področja, s poudarkom na kreativnem pisanju in uporabi lastnih idej in domišljije.

Tematsko področje na državni stopnji tekmovanja: »Changes make the world go round.«

 

9. razred

Tekmovanje je namenjeno učencem 9. razreda, ki se za jezik še posebej zanimajo in izkazujejo nadpovprečno znanje ustne in pisne komunikacije v angleščini. 

Tekmovalne naloge imajo za podlago učni načrt za osnovno šolo in so oblikovane v smislu vzpodbujanja medkulturne ozaveščenosti in popularizacije angleškega jezika na šolski ravni, na regijski in državni ravni pa so zasnovane na literarnem delu. Letos je to John Green: Turtles All The Way Down

 

Zadnji dodani prispevki

 • Obvestilo o izvajanju gradbenih del

  Spoštovani starši učencev iz Hruševke in Gradišča, obveščeni smo bili, da bodo v prihodnjem tednu potekala dela na cesti proti Hruševki in Gradišču. Šolski kombi bo normalno vozil po urniku, le na dan, ko bo popolna zapora, bo za domov možna vožnja le do zapore. Prosimo za razumevanje. Več o zapori v spodnjih prilogah. Obvestilo […]

 • Podružnična šola Sela praznuje

  Spoštovani starši in krajani, podružnična šola Sela v šolskem letu 2022/23 praznuje 90 letnico šole in 110 let šolstva na Selih. Obletnici bomo preko celega šolskega leta obeležili z različnimi dogodki, v mesecu maju 2023 pa načrtujemo zaključno prireditev. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite! Vodja PŠ Sela Alenka  Juhant Ravnateljica mag. Darja Krašovec […]

 • Dodaten prevoz do Češnjic

  Spoštovani starši učencev iz Češnjic in Okroga, obveščamo vas, da nam je Občina Kamnik odobrila dodatno relacijo prevoza do Češnjic po 5. šolski uri od oktobra naprej. Tako bodo šli lahko učenci Češnjic in Okroga domov že po 5. šolski uri in jim ne bo potrebno čakati na prevoz v varstvu. Veseli smo, da so […]

 • Vabilo – posaditev drevesa in otvoritev zunanje učilnice

  Vabljeni na posaditev drevesa in otvoritev zunanje učilnice na PŠ Sela.  (Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

 • Ekskurzije

  V zadnjem tednu septembra bodo imeli učenci od 6. do 9. razreda ekskurzije. Podrobnejša navodila: • 6. razred, • 7. razred, • 8. razred in • 9. razred. Ema Nežmah, Petra Potočnik in Tomaž Smole, vodje ekskurzij (Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Arhiv

(Skupno 526 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost