Skoči na glavno vsebino

Taja, Julija, Jerca, Žana in Žiga so člani zmagovalne ekipe, ki je po navdihu pesmi Dramilo ustvarila film z naslovom (Z)budilka, kakor je naslov tudi pesmi, ki jo je napisala Žana, Taja in učitelj Peter sta jo uglasbila, Žiga pa jo je v filmu tudi prepričljivo zapel.

Ura 6 je, že budilka zvoni,
spet predura, se mi že mal’ mudi.
Rajš’ bi bil doma, pa mi m’t ne pusti,
loh tut zbolu bi, sej se mi neki vrti.

Spet ta slova, do sprašvanja mi ni,
oh, ta Vodnik se kr neki mi zdi.
Res ne rab’m bukve, sej kuhat znam sam,
kdo še bere cajtng, js google mam.

Res bi rabu se učit,
sam velik mam za nardit.
Js nimam časa za to vse,
sploh ne vem, kako to gre.

Ampak jaz se ne predam,
Vodnik ve, da js to mam.
5 sem dobil,
Slovenca sem predramil.

No, v filmu lahko prisluhnete tudi izvirni Vodnikovi pesmi, ki jo je zelo interpretativno prebral Andrej, Grega pa je odigral Vodnika med pisanjem pesmi. Najstnika, ki mu učiteljica pokvari vikend, je prepričljivo odigral Blaž, ki mu gre sprva res vse narobe, nato pa tudi z Vodnikovimi nasveti in ob pomoči babice in zabavnih in zagnanih mlajših sester Sare in Špele razsvetli sebe in svojo okolico. Hvala vsem, ki ste kakor koli pomagali pri nastajanju filma, ki je na državni ravni tekmovanja dosegel 1. mesto in zlato priznanje. Film si boste lahko ogledali zadnji šolski dan, devetošolci torej malce prej kot ostali.
Verjamem, da bo letošnji uspeh navdih za naslednje generacije, da se bodo tudi v prihodnje lotevali takih podvigov. Mentorici Alenka in Tamara se že veseliva nadaljevanja zgodbe.

Zapisala Tamara Damjanac

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost