Skoči na glavno vsebino

V veselem decembru počnemo motniški Polžki poleg pouka tudi vesele in zanimive reči. Poslušamo pravljice, gledamo risanke, ustvarjamo, nastopamo, smo dobrodelni … V petek, zadnji šolski dan, pa z veseljem pričakujemo obisk Božička. Pa da ne bo pomote, tudi učimo se. Vse je pod kontrolo.

V veselem decembru je Polžkom lepo,
se radi učimo, še rajši ustvarjamo.
Zato v decembru, ko je pravi čas,
pride prijazen Božiček med nas.

Ogled predstave Snežak Olaf

V ponedeljek, 4. 12. 2017, smo si v šolski telovadnici skupaj z Zvezdicami iz vrtca ogledali igro z naslovom Snežak Olaf, ki so nam jo zaigrale bodoče vzgojiteljice. Bila je zanimiva in zelo poučna. Skupaj smo zapeli in zaplesali. Nastopajoče smo nagradili z močnim aplavzom.

Motniške novice

Vsako leto v mesecu decembru izidejo Motniške novice, krajevni časopis. Njihov urednik je Tomaž Zupančič, očka naših sošolcev Filipa in Tita. Vsako leto nas povabi k sodelovanju. Motniški Polžki se potrudimo in ustvarjamo likovno in literarno. Izdelke pošljemo v objavo in konec meseca decembra nestrpno čakamo izid Motniških novic, v katerih so tudi naši prispevki.

Obisk knjižničarke

V četrtek, 14. 12. 2017, nas je obiskala knjižničarka, gospa Olga Drolc, in nam predstavila dve pravljici s praznično vsebino. Učenci 1. in 2. razreda smo poslušali čudovito zgodbico o Severnem jelenčku in jo tudi poustvarjali. Učenci 3. in 4. razreda pa smo poslušali pravljico o Deklici z vžigalicami.

Pekli smo medenjake

Motniški Polžki smo se s pomočjo učiteljic in Slavi odločili za peko medenjakov. Že narejeno testo smo razvaljali in ga z modelčki oblikovali v snežinke, jelenčke, snežake, zvezdice… in druge zanimive oblike ter jih dajali v pekač na peki papir. Slavi je pazila, da so bili medenjaki ravno prav pečeni. Naslednji dan, ko so bili dovolj hladni, pa smo jih z različnimi barvami, jedilnimi, da ne bo pomote, čudovito okrasili. Z medenjaki bomo v petek na prireditvi obdarovali naše starše, Božička, babice in dedke ter Zvezdice iz vrtca. Pa še Polžki, Slavi in naše učiteljice se bomo posladkali z njimi.

Zbirali smo hrano

Tudi letos smo motniški Polžki preko Anine zvezdice zbirali hrano za vse tiste otroke, ki nimajo vsega, tako kot mi. Bili smo zelo pridni, saj smo napolnili vrečko in dve veliki škatli, ki jih je učiteljica odpeljala v OŠ Šmartno. Od tam bodo zbrano odpeljali na sedež organizacije, kjer prijazni Anini sodelavci naredijo velike pakete, ki jih potem podarijo družinam v stiski.

Pri Zvezdicah na obisku

V sredo, 20. 12. 2017, smo se na travnatem igrišču ob šoli družili z otroki iz vrtca. Vzgojiteljici Irena in Meta sta pripravili različne gibalno-tekmovalne igre. Prav lepo nam je bilo skupaj in znali smo popaziti na najmanjše. Ko smo se pošteno utrudili in naužili svežega zraka, sta nas vzgojiteljici postregli s keksi, okusnim sadnim pecivom in toplim čajem. Polžki smo jim zapeli in vse skupaj povabili na prireditev ob prihodu Božička, ki bo v petek v naši telovadnici.

Božiček prijazen med nami

V petek, 22. 12. 2017, nas je obiskal prijazen Božiček in tudi na darila ni pozabil. Motniški Polžki smo v šolo povabili prijateljčke iz vrtca in njihovi vzgojiteljici, starše ter babice in dedke. Zanje smo pripravili nastop s petjem, plesom in recitacijami. Vmes med nastopom nas je presenetil Božiček. Joj, kako smo se razveselili! Povabili smo ga medse in ga razveselili s pesmijo Jelenček Rudi, ki jo najraje sliši. Pod novoletno jelko so bila postavljena darila, katerih smo se še posebno razveselili. Ker je bila z nami tudi plesna učiteljica Nina, smo tudi zaplesali. Vsem prisotnim smo postregli z medenjaki in prazničnim čajem. Otroci pa so se posladkali s sadnimi bomboni. Veseli in razigrani smo odšli na praznične počitnice. Naslednje leto, 3. januarja pa se zopet vidimo v šoli.

Motniški Polžki z učiteljicami

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost