Skoči na glavno vsebino

V veselem decembru počnemo motniški Polžki poleg pouka tudi vesele in zanimive reči. Poslušamo pravljice, gledamo risanke, ustvarjamo, nastopamo, smo dobrodelni, si ogledamo predstavo … V petek, zadnji šolski dan, pa z veseljem pričakujemo obisk Božička. Pa da ne bo pomote, tudi učimo se. Vse je pod kontrolo.

Veseli december najboljši mesec je,
se marsikaj dogaja,  Božiček pride že,
Polžki se učimo, ustvarjamo, veselimo
in komaj čakamo, da praznično vse bo.

Ogled predstave  Rešen Božič

V ponedeljek, 3. 12. 2018, smo si v šolski telovadnici skupaj z Zvezdicami iz vrtca ogledali igro z naslovom Rešen Božič, ki so nam jo zaigrale bodoče vzgojiteljice. Bila je zanimiva in zelo poučna. Skupaj smo zapeli in zaplesali. Nastopajoče smo nagradili z močnim aplavzom in jim zapeli pesmi.

Motniške novice

Vsako leto v mesecu decembru izidejo Motniške novice, krajevni časopis. Njihov urednik  Tomaž Zupančič nas vsako leto povabi k sodelovanju. Motniški Polžki se potrudimo in ustvarjamo likovno in literarno. Izdelke pošljemo v objavo in konec meseca decembra nestrpno čakamo izid Motniških novic, v katerih so tudi naši prispevki.

Obisk knjižničarke

V torek, 18. 12. 2018, nas je obiskala knjižničarka, gospa Olga Drolc, in nam predstavila dve pravljici s praznično vsebino. Učenci 1. in 2. razreda smo poslušali čudovito zgodbico o Severnem jelenčku in jo tudi poustvarjali. Učenci 3. in 4. razreda pa smo poslušali pravljico Miklavž in Miklavžek. Igrali smo se igro spomin in prepoznavali  pravljice.

Pekli smo medenjake

V veselem decembru, ko se približuje čas praznikov, se iz domov vije čudovit vonj po piškotih, takšnih in drugačnih. Tudi Polžki smo poskrbeli, da je šola v sredo, 19. 12. 2018, zadišala po praznični peki.  Po malici smo zavihali rokave in se lotili dela. Ker nas je bilo preveč, da bi delali vsi naenkrat, smo se razdelili v dve skupini. Z modelčki so nastajali čudoviti božični piškoti. Lotili smo se tudi medenjakov ter orehovih kupčkov. Testa smo imeli veliko, pečico pa samo eno. Zato se ob tej priložnosti zahvaljujemo naši Slavi, ki je poskrbela, da so se piškoti čudovito spekli. S ponosom smo jih ponudili vsem obiskovalcem naše prireditve in seveda tudi Božičku.

Zbirali smo hra

Tudi letos smo motniški Polžki preko Anine zvezdice zbirali hrano za vse tiste otroke, ki nimajo vsega, tako kot mi. Bili smo zelo pridni, saj smo napolnili veliko škatlo,  ki jo je učiteljica odpeljala na matično šolo. Od tam so zbrano odpeljali na sedež organizacije, kjer prijazni Anini sodelavci naredijo velike pakete in jih potem podarijo družinam v stiski.

Božiček prijazen med nami

V petek, 21. 12. 2018, nas je obiskal prijazen Božiček in tudi na darila ni pozabil. Motniški Polžki smo v šolo povabili prijatelje iz vrtca in njihove vzgojiteljice, starše ter babice in dedke. Zanje smo pripravili nastop s petjem, plesom in recitacijami. Vmes med nastopom nas je presenetil Božiček. Joj, kako smo se razveselili! Povabili smo ga medse in ga razveselili s pesmijo Jelenček Rudi, ki mu je zelo pri srcu. Pod novoletno jelko na hodniku smo opazili darila, katerih smo se še posebno razveselili. Ker je bila z nami tudi plesna učiteljica Vesna, smo veselo zaplesali. Vsem prisotnim smo postregli s prazničnimi keksi in dišečim čajem. Nastopajoči pa so se posladkali s sladkarijami, ki jih je prinesel Božiček. Veseli in razigrani smo odšli na božično-novoletne počitnice in v šolo se bomo vrnili naslednje leto.

 Božiček med igrive otroke hiti,
v spremstvu jelenčkov se ne izgubi.
Ti mu nesebično pomagajo
in darila le pridnim raznašajo.

Zapisali motniški Polžki in njihove učiteljice

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost