Skoči na glavno vsebino

Z verzi Ivana Minattija smo pričeli prireditev, ki je bila posvečena prvemu pomladnemu dnevu, svetovnemu dnevu poezije in občinskemu prazniku.

V torek, 21. marca 2023, smo v telovadnici šole pripravili prireditev za starše, na kateri so se predstavili učenci šole.
Poezija in glasba sta sestri. Pravzaprav je povezav med poezijo in glasbo veliko, vsaj toliko pa je med njima razlik. Danes ju dojemamo ločeno, kot dve razvejani umetniški polji; prvo povezujemo z besedami, drugo z melodijo. Uglasbeno besedo sta nam predstavila otroški in mladinski pevski zbor šole, besede v notah so nam predstavili učenci, ki obiskujejo Glasbeno šolo Kamnik, baletniki Baletne šole Ana so nam predstavili balet kot glasbeno-gledališko umetnost. Glasba in ples sta tista, ki nam pričarata iskrice v očeh, ko pozabimo na skrbi in se imamo preprosto lepo. Za to so poskrbele deklice, ki se učijo osnov ritmične gimnastike v Klubu za ritmično gimnastiko Tjaša Šeme in mlade plesalke, ki skozi zabavno in družabno učenje gibanja osvajajo prve plesne korake v Plesnem kluba Šinšin. Najbolj pa sta nas navdušila Aleksander in Karin, ki v omenjenem klubu trenirata že vrsto let in se udeležujeta tudi mednarodnih tekmovanj.
Osrednji del prireditve smo namenili poeziji. Predstavili so se osmošolci, ki so prebirali pesmi Vinka Möderndorferja iz pesniške zbirke Romeo in Julija iz sosednje ulice. Jezikovno raznolikost in zvok poezije v maternem oz. enem od prvih jezikov so nam predstavili učenci, katerim slovenščina ni prvi materni jezik. K bogatenju našega jezikovnega izražanja prispeva tudi pouk tujih jezikov, slišali smo pesmi slovenskih pesnikov v angleščini in nemščini.
Pripravili smo tudi razstavo slik učenca Ožbeja Oreharja.
Upamo, da smo poskrbeli za pravljično sanjavi vstop v pomlad.

Olga Drolc,
vodja prireditve

(Skupno 391 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost