Učenci in mentorja smo letošnji izziv Turizmu pomaga lastna glava sprejeli z navdušenjem. Ustvariti smo morali jed, ki bo predstavljala naš kraj. S preučevanjem že obstoječih kulinaričnih dobrot, ki izhajajo iz našega okolja, smo ugotovili, kaj je že prisotno in je v sami ponudbi restavracij ali pa je del domače kuhinje. Tako smo bili postavljeni pred dilemo, uporabiti stare recepte in jih dvigniti na neko novo raven, ali pa narediti novo jed, ki bi predstavljala naše okolje. Odločili smo se za nov kulinarični izdelek, sladoled. Zavedali smo se, da bo to kar velik zalogaj, težko odkriješ nove okuse ali pa nadgradiš stare, pa vendar. Nalogo smo poimenovali AjsThin, kar lahko kaže na nekaj mrzlega (ang. Ice – led) ali pa na nekaj vročega, novega. In ta vroča zadeva je naša nova kolekcija sladoledov iz Tuhinjske doline. Štirje sladoledi, štirje okusi, štiri gozdna drevesa – prepusti se jim in jih preizkusi!

Učenci ter mentorja Petra Potočnik in Tomaž Smole

 

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost