Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 4. junija 2023, je bila v Češnjicah tradicionalna spominska slovesnost, ki so se je udeležili pomembni gostje in sicer:  podžupan Občine Kamnik Uroš Pirc, predstavnik Veleposlaništva Združenih držav Amerike major Michael Baron, slavnostni govornik predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Slovenije Marijan Križman, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Igor Kanižar in predsednik KO NOB Tuhinj Srečo Berlic. Dogodka se je udeležila tudi še živeča borka narodnoosvobodilnega boja Valerija Skrinjar. Posebno noto je počastitvi dodala Častna enota Slovenske vojske.

Uvodoma je zaigrala veteranska sekcija Mengeške godbe, moderator Goran Peršin pa je prijetno vodil program, v katerega je vpletel verze pesnika Karla Destovnika Kajuha. Kot vsako leto so tudi tokrat sodelovali učenci podružnične šole Zgornji Tuhinj. Otroški pevski zbor je zapel tri pesmi, člani dramskega krožka pa so popestrili program z recitalom, ki je navdušil prisotne.

Ob tem gre posebna zahvala staršem, ki so si v nedeljo dopoldne vzeli čas in pripeljali otroke v Češnjice, kar je še en dokaz dobrega sodelovanja s šolo.

Vladka Bučevec,
mentorica

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost