Skoči na glavno vsebino

Oj lepo je res na deželi, deželi, deželi,
kjer šola na samem stoji.
Okrog so travnički zeleni, zeleni, zeleni,
kjer sadna drevesa stoje.

thumb IMG 0286To pesem smo zapeli motniški Polžki, na kitari pa nas je spremljal zborovodja Peter Pogačar. Bili smo zelo veseli, ker smo v parku ob šoli posadili sadna drevesa.

Do četrtka, 9. aprila 2015, so v parku ob šoli rasli javorji. Najprej so nam bili všeč, a sčasoma so postajali zelo dolgočasni in stari. Nismo se več ozirali nanje.

Zelo smo si želeli sadovnjak. Kdaj pa kdaj bi radi zaužili dobro in zdravo sadje, ki bi nam teknilo.

Želja se nam je uresničila. V Motnik, pred našo podružnično šolo, so prišli gostje. Ravnateljica OŠ Šmartno v Tuhinju ga. Jožica Hribar, podžupan občine Kamnik g. Igor Žavbi in višja svetovalka za evropske in druge projekte ga. Barbara Strajnar, predsednik Sadjarsko- vrtnarskega društva Tunjice g. Valentin Zabavnik, krajinska arhitektka mag. Marta Vahtar in še drugi. Tako je na zahodni strani naše šolske stavbe nastal pravi sadovnjak z desetimi posajenimi sadnimi drevesi. Posadili so češnjo, tri hruške in šest jablan. Zasajena so bila tista drevesa, katerih sadeži dozorijo v času šole in tako bomo jedli motniški Polžki bolj zdravo malico. Vračanje k naravi in ohranjanje starih drevesnih sort je zelo pomembno. Pazili bomo na naša sadna drevesa in uživali zdravo sadje. Ob zaključku pa nas je z ogromnim pladnjem s sladkega in slanega peciva razveselila predsednica društva Utrip, ga. Ančka Podbevšek. Ta dan smo bili zelo dobre volje.

Zapisali Domen Učakar, Anej Štrajhar in Zala Štirn

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost