Skoči na glavno vsebino

V  sklopu praznovanja 90-letnice šole in 110 let šolstva na Selih je bil organiziran tudi likovni natečaj z naslovom En en zaklad iše …Film o tej pozabljeni legendi si lahko ogledate na  povezavi. Natečaj je potekal od januarja do marca 2023. Na natečaju so sodelovali učenci od 1. do 9. razreda vseh osnovnih šol kamniške občine.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Tomaž Schlegel, arhitekt iz domačega okolja, Milena Kunej, upokojena dolgoletna učiteljica in vodja PŠ Sela, ter Sabina Suhoveršnik, nekdanja učiteljica na PŠ Sela, je izbrala deset likovnih del. V prvem triletju je bilo podeljenih sedem nagrad, v drugem triletju pa tri.

Podelitev nagrad nagrajencem in njihovim mentorjem se je dogajala 20. 4. 2023. Najprej smo spremljali kulturni program, ki mu je sledila otvoritev razstave. Strokovna komisije je po izbranih likovnih kriterijih utemeljila podeljene nagrade. Učenci šole so nas popeljali na ogled vseh prispelih izdelkov likovnega natečaja. Rezultate likovnega natečaja najdete na tej povezavi.

Ob tej priložnosti smo otvorili tudi razstavo o preteklosti šole: časovni trak o preteklosti PŠ Sela in stare predmete, ki so last podružnice.

Razstava nam ponuja »možgansko telovadbo«. Razmislimo, kako se posamezni predmeti imenujejo.

Vljudno vabljeni na ogled razstave.

Marija Frontini,
učiteljica

 

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost