Skoči na glavno vsebino

Tudi letos se je naša šola vključila v festivalsko dogajanje Bralnice pod slamnikom. S festivalskim dogajanjem povezujemo in nadgrajujemo prizadevanja za motiviranje za branje in dejavnike na področju promocije branja. V okviru festivalskega dogajanja je v torek, 6. marca 2018, učence d 1. do 4. razreda PŠ Zg. Tuhinj obiskal pripovedovalec Rok Kušlan. Člani dramskega krožka pod vodstvom mentorice Vladke Bučevec so gostu pripravili kratek kulturni program. Rok  je učencem predstavil ljudske pravljice, pripovedovanje pa zaključil s pravljico rojaka Gašperja Križnika iz Motnika. Učenci so uživali ob pripovedovanju, na določene trenutke so bili njihovi odzivi burni in glasni, saj jih je pripovedovalec očaral s samosvojim slogom.

Učenci so zapisali:

“V torek  po malici smo odšli v 1. razred, ker smo imeli obisk. Učenci dramskega krožka smo nastopali pred drugimi učenci. Ko je bilo predstave konec, je nastopal Rok Kušlan. Povedal nam je veliko pravljic. Nekatere pravljice so bile strašne, nekatere pa smešne. Najbolj mi je bila všeč pravljica o žabi, želvi in lisici. Zelo sem užival pri poslušanju pravljic.”

Aljaž Volkar, 2. razred

“Rok Kušlan nas je najprej pozdravil. Ko smo se umirili, je začel pripovedovati smešne zgodbe. Največ zgodbic je bilo o živalih. Vsi smo se smejali.  Meni je bila najbolj všeč zgodbica o dedku in babici. V njuni kleti je živela miška. Dedek se je je zelo bal. Ni upal iti v klet. Babica je bila zelo jezna. Sama je šla v klet in ujela miško. Dala jo je na mizo. Dedek je zbežal.”

Matic Benkovič, 2. razred

“Najbolj mi je bilo všeč, ko nam je Rok pripovedoval zgodbe o živalih. Povedal nam je veliko zgodb. Ene zgodbe so bile smešne, druge take, ki jih še ni noben slišal. Zelo mi je bil všeč ta dan.”

Luka Lenko,  2. razred

Založbi MIŠ d.o.o. se zahvaljujemo, da nam je omogočila omenjeni dogodek.

Olga Drolc,
knjižničarka

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost