Skoči na glavno vsebino

Na prelepo petkovo popoldne, 12. aprila 2019,  je učence OPB-ja prav prijetno razveselila knjižničarka Sabina. Že ob prihodu nas je lepo pozdravila in nas povabila, da se usedemo v njeno bližino na mehke stole in blazino. Med uvodnim pogovorom nas je povabila v kamniško knjižnico na dogodek Branje s tačkami. Razložila nam je, da tja pridejo čisto pravi psi, ki so šolani. Tam jim otroci berejo, oni pa jih poslušajo. Učencem je bilo to zelo všeč, vendar žal, da se tak zanimiv dogodek ne dogaja tudi v motniški knjižnici.

V prijetnem vzdušju nam je knjižničarka prebrala dve pravljici; Zoja in Belka, ki govori ravno o deklici, ki branja ni marala, ampak ob branju Belki, ki se ji ob njenih napakah ni posmehovala, ji je branje postalo zelo všeč. Prebrala nam je še velikonočno obarvano pravljico, Zajček in prijatelji.

Sledilo je tudi presenečenje. Vsem učencem je knjižničarka namreč pripravila prav poseben Bralni dnevnik, ki so ga odnesli domov, prav tako pa so dobili vsak svoje novo bralno kazalo. Na koncu so si iz velikega kupa pripravljenih knjig izbrali še vsak svojo in se prijazno zahvalili ter poslovili.

Nataša Klopčič,
učiteljica

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost