Skoči na glavno vsebino

Ob sprehodu skozi vas Sela vam je gotovo pogled pritegnila nova živahna poslikava šolskega igrišča. Za podvig smo se odločili zaposleni na šoli, saj smo si želeli, da se živahen otroški utrip v šolskih prostorih odraža tudi navzven.

Idejo smo predstavili učencem, le-ti pa so jo navdušeno sprejeli. Sodelovali so na natečaju, kjer so predstavili svoje zamisli likovnega motiva. Učiteljica Alenka je iz idej oblikovala štiri osnutke in tako je decembra 2021 potekalo glasovanje, na katerem so sodelovali učenci in njihovi domači. Zmagovalen motiv so bili cvetovi z metulji in pomladnimi vejami.

V mesecu maju in juniju 2022 so se začeli intenzivni pleskarski podvigi: čiščenje zidu, odstranjevanje vzpenjajočega se bršljana, prekrivanje prejšnjega motiva, zarisovanje osnutka, priprava pravih odtenkov barv, slikanje motiva. Učenci so v času likovne umetnosti, športa, odmorov, jutranjega varstva in podaljšanega bivanja z veseljem pobarvali izbrane cvetove, metulje in vejice. Učiteljice smo z natančnimi potezami dokončale poslikavo ter dodale zelene liste.

Hvala staršem za vso pomoč pri materialu ter za potrpežljivost, ko so učenci popackani prišli domov kljub trudu učiteljev, da bi bilo čim manj zamazanih oblačil.

Ponos, delavnost in samozavest, ki so jih dobili učenci ob vztrajnem trudu, je popotnica za vse življenje.
Upamo, da vam bo nov izgled igrišča še dolgo širil usta v nasmeh in vam grel srce – še posebno v turobnih dneh.

Učitelji PŠ Sela

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost