Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 3. 10. 2019, je bil za podružnično šolo Zg. Tuhinj prazničen dan. Proslavili smo otvoritev prenovljenih šolskih prostorov. Občina Kamnik je prisluhnila potrebam šole in omogočila sanacijo. Dvignili so ostrešje in zamenjali kritino. V mansardi so zgradili  dve večji učilnici in dva kabineta za izvajanje dodatne strokovne pomoči. V pritličju je nova pridobitev večja telovadnica z izhodom. V spodnjem prostoru je potekala tudi  rekonstrukcija kuhinje in sanitarij. S sanacijo kuhinje se je zagotovila ustrezna delitev hrane. Šola je pridobila samostojno jedilnico, ki je  povezana z razdelilno kuhinjo. Odstranili so odprte garderobe in namestili nove garderobne omarice za vse učence. Občina je šoli zagotovila sredstva za nakup opreme za telovadnico in nove prostore. V tem času je bila opravljena asfaltna preplastitev športnega igrišča ob šoli. Ravnateljica je omogočila ureditev zelenih površin pred šolo.

Učenci in učiteljice podružnične šole smo se v preteklem šolskem letu pridružili učencem in sodelavcem na matični šoli, ki so nas sprejeli s širokom srcem. Kljub temu smo se razveselili vrnitve. Na prijetnem kulturnem programu, ki je potekal na igrišču ob šoli, so sodelovali učenci dramskega krožka in pevskega zbora. Slovesnost so proslavili župan Matej Slapar, ravnateljica Darja Krašovec, nekdanja ravnateljica Jožica Hribar, sodelavci in številni krajani.

V imenu celotnega kolektiva se zahvaljujemo Občini Kamnik in gospe ravnateljici Darji Krašovec. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so pomagali pri pripravah na nepozaben  dogodek.

Ivanka Bajde,
vodja podružnične šole

 

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost