Skoči na glavno vsebino

WP 20150401_11_20_40_SmartWP 20150401_11_40_06_SmartV sredo, 1.4.2015 nas je obiskala knjižničarka Olga, kjer smo se spomnili svetovno znanega pravljičarja H.C. Andersena.

Najprej nas je povprašala, kaj že vemo o njem, potem nam je povedala pravila za nadaljnje delo v skupinah. Razdelila je pisemske ovojnice z ilustracijami njegovih znanih pravljic, mi pa smo na prazen list napisali naslove pravljic. Šlo nam je kar dobro, popaziti pa smo morali tudi na pravopis, sicer nismo dobili točke. Potem smo po skupinah vlekli številke, jo povedali knjižničarki, ona pa nam je prebrala vprašanje. Če smo nanj pravilno odgovorili, smo dobili točko. Bilo je napeto a šlo nam je vedno bolje. Za konec nam je še prebrala povedi iz pravljic, mi pa smo morali ugotoviti ali trditev drži ali ne drži. Rezultati skupin so bili različni in določili smo zmagovalce, ki so imeli največ točk.

Ura mi je bila zabavna in poučna, ker smo se pogovarjali o mojem ljubem pravljičarju. Rada berem njegove pravljice, ker so zanimive in primerne zame. Zelo se že veselim naslednje ure obiska knjižničarke.

Urška Levec
4.razred

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost