Skoči na glavno vsebino

Po predhodnem dogovoru učiteljice in poveljnika PGD Motnik, g. Francija Vriska, so v soboto, 29. 9. 2018, motniške Polžke in učiteljice gasilci odpeljali pred gasilski dom v Motniku, kjer so pripravili zanimiv in zelo poučen tehniški dan. Najprej nas je pozdravil  g. Marjan Semprimožnik, povedal zanimivosti o društvu in  pokazal prostore. Potem smo si ogledali vozni park in pripomočke za gašenje. Nato smo z gasilkama Martino Piskar in Moniko Pestotnik spoznali, kako pomagati ponesrečencu. Spremljali smo reševanje ranjenca iz goreče hiše in si ogledali ustrezno mobilizacijo. Prišel je čas malice, usedli smo se in pojedli ter se posladkali.

Po malici smo pred gasilskim domom gasili požar z vodo in nato še s peno. Potem so gasilci v ponvi segreli maščobo in nam nazorno pokazali nepravilno ter pravilno gašenje požara v hiši.

Za odlično izveden tehniški dan smo se gasilcem in gasilkam PGD Motnik zahvalili s pesmijo in besedami zahvale, ki jih je v imenu motniških Polžkov in učiteljic povedala četrtošolka Zala. Poleg zgoraj omenjenih so bili z nami še Andrej Kološa, Mih Lindič, Andrej Hrvatin, Uroš Felicijan, Miha Lesjak, Uroš Piskar, Urška Marinšek in Mojca Grobelnik.

Spoštovani gasilci, naj bo vaše plemenito delo čim bolj varno in uspešno. Ponosni smo na vas!

SPOŠTOVANI  GASILCI

V soboto v septembru
smo skupaj se dobili,
da spoznali Polžki bi,
kaj mora  gasilec vedeti.

Ko sirena zasliši se,
pred šolo gasilci so že,
s seboj so Polžke odpeljali,
da delo gasilcev bi spoznali.

Hvala gasilci vsem vam
za prijazno povabilo,
razlago, akcije, učenje,
za igre, mobilizacijo, gašenje.

Motniški Polžki mali
gasilci bomo vsi postali,
pomagali ljudem v nesreči,
saj vi ste zgled nam dali.

Iskrena hvala vam za vse,
prijetno smo se počutili,
veliko znanja pridobili,
ker smo z vami  se družili.

Zapisala Vida Kovačič

 

(Skupno 373 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost