Skoči na glavno vsebino

Letos je že sedmo leto po vrsti v Motniku potekal Križnikov pravljični festival, in sicer 8. in 9. junija 2018. V okviru programa je bil razpisan tudi likovni natečaj, ki so se ga udeležili vsi motniški Polžki. Prvošolec Jeglič Anej je bil nagrajen za svoje delo  z  drugim mestom, slika  četrtošolca Slapnik Jakoba pa  je bila na razstavi v Kulturnem domu v Motniku, poleg vseh nagrajenih del. Iskrene čestitke!

V okviru te prireditve  je letos sodeloval tudi Gozdarski inštitut RS in zato je bila v ta namen na novo postavljena gozdna pravljična pot s fotografijami gozdnih živali. Motniški Polžki so se podali po tej poti že v petek. Spremljal nas je Ninin ati Tine in nam povedal veliko zanimivega. Na koncu pa nas je posladkal, odžejal in pokazal prežo, solnico in krmišče, ki jih je izdelal prav za to prireditev.

V soboto so motniški Polžki v parku Pod lipami  zapeli dve gozdni pesmi.  Na kitari jih je  spremljal  učitelj Peter, ki na šoli vodi pevski zbor. Semprimožnik Nina  je nato otvorila gozdno pravljično pot. Po njej so se ponovno podali motniški Polžki. Po poti so nas popeljali pravljičarji, ki so pripovedovali gozdne pravljice rojaka Križnika. Na poti  smo se srečali z gozdarjem, zeliščarko in lovci ter izvedeli marsikaj zanimivega in poučnega. Na koncu pa je sledila sladka nagrada, in sicer palačinke s čokolado in praženec ter voda za odžejat. Bilo je nepozabno in najlepša hvala organizatorjem za odlično prireditev.

Zapisala učiteljica Vida Kovačič

 

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost