Skoči na glavno vsebino

Sveti Miklavž, ljubitelj dobrote,
celo jesen že peče piškote,
da pridne otroke, vse dobre ljudi,
vedno na god svoj on obdari!

V nedeljo, 2. 12. 2018, smo se skupaj z motniškimi Polžki zbrali v dvorani krajevne skupnosti, kjer smo skupaj s predšolskimi otroki in starši nestrpno pričakovali prihod Miklavža in njegovih angelčkov. Čas do prihoda dobrega moža so nam krajšali Polžki z deklamiranjem pesmi, petjem in plesom. Ko smo bili že pošteno nestrpni, smo ga vsi skupaj glasno priklicali. In res je prišel! V prelepi obleki, z dolgo brado, palico v rokah in skupaj s prelepimi angelčki.

Otrokom je najprej namenil nekaj vzpodbudnih besed, nato pa je vsakega posameznika poklical, da se mu je pridružil na odru. Najpogumnejši so tudi zapeli kakšno pesem ali zmolili kakšno molitev. Veliko otrok se je zbralo, ampak dobrosrčni Miklavž je poskrbel, da je vsak otrok odšel domov nasmejan in poln radosti ob prejetju darila.

Ker je moral Miklavž obdariti še veliko otrok, se je hitro odpravil dalje. Tudi motniškim Polžkom se je mudilo, saj smo z istim programom nastopili tudi na obdarovanju otrok v Špitaliču. Otroci so Miklavža pričakali zunaj. Ta pa se je pripeljal s kočijo v spremstvu parkeljev, ki pa pri tako pridnih otrocih nista imela veliko dela. Špitališki otroci so bili več kot navdušeni nad darili, ki so jih prejeli.

Krajani Špitaliča so poskrbeli, da nam navkljub mrazu ob toplem čaju ni bilo mrzlo, za kar se iskreno zahvaljujemo. Prav tako hvala vsem organizatorjem, ki so organizirali obdarovanje otrok.

Barbara Cijan,
učiteljica

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost