Skoči na glavno vsebino

V sredo, 26. 9. 2018, smo imeli pouk malo drugače. Dopoldne smo spoznavali vrednote, ki so skupne vsem uspešnim ljudem (8 krogov odličnosti). Začelo se je z zanimivo zgodbico o fantu Rudiju. Popeljal nas je skozi 3 kroge odličnosti. Prvi krog je bil modre barve in v njem je pisalo: ODGOVORNOST. V tem krogu smo spoznali, da si sam odgovoren za svoje stvari, potrebščine in dejanja. Delali smo plakate po skupinah, na katere smo zapisali odgovorna dejanja, ki jih počnemo v šoli, doma, v naravi in za ohranjanje zdravja. Vsa ta dejanja so NAD ČRTO odgovornosti, saj nas navdajajo z občutkom uspeha in tako lahko hodimo pokončno. Drugi krog je bil rdeče barve in v njem je pisalo: NAPAKE VODIJO K USPEHU. V tem krogu smo spoznali, da če narediš napako, se iz nje vedno nekaj naučiš. Učiteljici sta nam odigrali prizor, v katerem sta menjavali kapi (rdečo in modro) glede na to, ali se predamo v težavah ali pa se soočimo z njimi in iščemo rešitve. Ko že obupujemo, si hitro poveznemo na glavo rdečo kapo. Ustvarili smo zgodbo z naslovom Rudi v težavah. Pripoveduje, kako je Rudi na pogumen način rešil zaplet na izletu. V tretjem krogu, ki je bil oranžne barve, je pisalo: GOVORI Z DOBRIM NAMENOM. Zbrali smo se v krogu ter z dobrimi besedami in dejanji polnili košarice sebi in drugim. In to bomo počeli tudi, ko zapustimo šolo. Vmes smo se tudi razgibavali z zelo zanimivimi igrami.

Patricija in Amadeja (4. razred)

Spoznali smo 3 kroge odličnosti. Skupaj smo izdelali plakat. Super je bilo. Najboljši del pa je bil, ko smo zmečkali papir, se igrali in se zraven še super razmigali.

Neli, Urban in Gal (4. razred)

Najboljši del je bil, ko smo šli v krog in drug drugemu polnili košarice z lepimi besedami in ko smo se igrali s papirnato žogico.

Kristjan (4. razred)

V sredo sva se v redu počutila. Naučila sva se odgovornosti, na primer, da sama skrbiva za svoje stvari in sva odgovorna za svoja dejanja.

Miha in Lenart (4. in 2. razred)

(Skupno 483 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost