Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci, spoštovani starši.

Obveščamo vas, da bodo v skladu s šolskim koledarjem informativni dnevi v srednjih šolah potekali v:

  • petek, 12. februarja 2021, ob 9. in 15. uri,
  • soboto, 13. februarja 2021, ob 9. uri.

Glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dni na šolah ne bo mogoča. To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.

Srednje šole bodo svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo. Vsem učencem, ki se bodo udeležili informativnih dni svetujemo, da si pogledajo spletne strani srednjih šol, v katere se želijo vpisati oziroma jih zanimajo, kjer bodo našli podrobnejše informacije v zvezi z izvedbo informativnega dneva. Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani, kjer bodo informativni dnevi potekali. Svetujemo, da preverite, če je na dogodek potrebna predhodna prijava.

Učenci 9. razreda bodo v petek, 12. februarja 2021, namesto pouka obiskali spletni informativni dan na srednjih šolah. Udeležbo na informativnih dnevih toplo priporočamo tudi učencem nižjih razredov, vendar za njih ne velja, da je petek pouka prost dan.

Želimo, da na informativnih dnevih izveste čim več informacij, ki vam bodo v pomoč pri odločanju kam po osnovni šoli.

Petra Potočnik,
svetovalna služba

 

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost