Skoči na glavno vsebino

V aprilu smo se z učenci 8.r udeležili ekskurzije v Prekmurje. Najprej smo obiskali Otok ljubezni, na katerem smo si ogledali Bujraški muzej, ki govori o utrjevanju bregov Mure, muzej tkalstva, plavajoči mlin, peljali pa smo se tudi z brodom.
Pot smo nadaljevali do Dobrovnika in tropskega vrta, kjer smo več izvedeli o orhidejah in drugih tropskih rastlinah kot so npr. bananovci, kakav, kava, papaja, vanilija, poper….
Nato je sledil ogled Cerkve v Bogojini, zgrajene in opremljene po načrtih našega priznanega arhitekta Jožeta Plečnika. Naslednji postanek je bil v Lončarski vasi v Filovcih, kjer smo si ogledali staro peč za žganje glinenih posod ter tradicionalni prekmurski hiši.
Zadnji postanek je bil v Murski soboti, središču Prekmurja, kjer smo si V Pomurskem muzeju ogledali del stalne razstave o življenju ob Muri v različnih časovnih obdobjih. Ogledali pa smo si tudi priložnostno razstavo o prehranski dediščini preteklega in sedanjega časa z naslovom Pomanjkanje, zadostnost, izobilje.
Sprehodili smo se skozi park do protestantske cerkve, kjer smo se seznanili s pomenom protestantizma za Slovence in slovenski jezik.

Ema Nežmah,
vodja ekskurzije

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost