Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 2. 6. 2022, so se drugošolci OŠ Šmartno v Tuhinju s podružnicami odpravili v mesto Kamnik. Razdelili so se v dve skupini in nato z učiteljicami odšli v Maistrovo hišo ter v Galerijo Miha Maleš. Sledila je malica, nato pa sta skupini zamenjali svoji lokaciji.

V Maistrovi hiši so učenci spoznali generala Rudolfa Maistra, njegovo življenje in delo ter si ogledali razstavo. V veliko pomoč pri razumevanju jim je bil posnetek, ki so si ga ogledali na velikem zaslonu, in seveda popestritev – Alenka Juvan: O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta (https://www.youtube.com/watch?v=ExvO3wq-c5g).

Galerija Miha Maleš je učence popeljala v svet likovne umetnosti. Spoznali so življenje in delovanje slikarja Miha Maleša, si vodeno ogledali razstavo likovnih del ter se sami preizkusili v likovnem ustvarjanju. Gospa kustosinja je učencem pripravila likovno nalogo in ves potreben material: s kredami in ogljem so na risalni list z živahnimi barvami naslikali svoj motiv. Za usmeritev je bilo delo Miha Maleša, ki je bilo razstavljeno na njegovem slikarskem stojalu.

Čas je še prehitro minil in že so se dobre volje zbrali na glavni avtobusni postaji ter se odpeljali proti domačim šolam v Tuhinjski dolini.

Alenka Juhant,
vodja dejavnosti

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost