Skoči na glavno vsebino

V sredo, 4. 12. 2019 in nekaj tednov pred tem je na šoli mrgolelo od pričakovanj, priprav, dobre volje in delavnosti. Ta dan smo namreč izvedli decembrsko prireditev za starše. V dopoldanskem času so generalko prišli pogledat uporabniki VDC Sožitje Kamnik z Lok z njihovimi mentorji. Vzdušje je bilo domače in prijetno. Smeha, zabave in dobre volje ni manjkalo. Navdušenje nad sodelovanjem je bilo obojestransko in učenci so s hvaležnostjo ter občudovanjem sprejeli ročne izdelke, ki so jim jih uporabniki podarili za njihov trud – prikupne sovice iz blaga. Okrepčali in podružili smo se ob čaju in piškotih ter se strinjali, da bi nam obiski lahko prišli v navado.

Pozno popoldan pa je šlo »zares«, saj so učenci v nabito polni učilnici program predstavili svojim staršem, bratom, sestram, babicam, dedkom … Trema pred nastopanjem je ob dobri volji izpuhtela in tako so učenci sproščeni odigrali dramsko igro Kdo je napravil Vidku srajčico, ob zvokih harmonike zaplesali ljudske plese, odplesali s plesno šolo Šin šin ter zapeli pesmi v šolskem pevskem zboru.

Po prireditvi je v sosednji učilnici sledilo zbiranje prispevkov za šolski sklad. Učenci so staršem ponosno razkazali svoje izdelke – slike na platno, voščilnice, čaje, svečnike … Ob čaju, palačinkah, ki so jih učenci sami spekli, in sladicah je čas hitro mineval. Nasmejanih lic in s toplino v srcu so zapuščali šolske prostore.

Učitelji in učenci

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost