Skoči na glavno vsebino

Na Zavodu sv. Stanislava so v mesecu septembru gostili skupino čeških učiteljev, ki skuša s pomočjo projekta, ki ga koordinira Filip Karel iz Top Priority iz Prage, spoznati različne prakse krepitve bralne pismenosti v evropskih državah in koordinatorka dejavnosti na Zavodu je prosila, ali bi jim lahko na naši šoli, ki sodeluje v projektu Objem, predstavili kak primer dobre prakse. Zaradi preventivnih ukrepov ni bilo mogoče izvesti hospitacije skupine učiteljev neposredno v oddelku, vendar gostoljubja češkim učiteljem nismo odrekli, pač pa smo poiskali način, da smo predstavitev izvedli upoštevajoč epidemiološko situacijo.

V četrtek, 23. 9. 2021, je skupina 11 učiteljic obiskala šolo, kjer jih je najprej sprejela ravnateljica in jih odpeljala v učilnico slovenščine, kjer se pouk trenutno ne izvaja, ter jim predstavila osnovne informacije o šoli. Vodja projektnega tima pa jih je s pomočjo predstavitve v angleščini seznanila s temeljnimi značilnostmi projekta Objem, gradniki in z nizom dejavnosti, ki jih pripravljamo z namenom izboljšati bralno pismenost naših učencev (branje v nadaljevanjih, medgeneracijsko branje, medvrstniško preverjanje razumevanja besedil, didaktični sklop Martin Krpan, obisk pisatelja, uvajanje BP v prvi triadi, … ).

Gostje so izrazili navdušenje nad raznovrstnostjo dejavnosti, ki jih izvajamo, in srečanje se je zaključilo s prijetnim klepetom o razlikah med slovenskim in češkim šolskim sistemom.

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost