Skoči na glavno vsebino

Tako kot vsako leto so imeli učenci tudi letos v tednu otroka nekaj aktivnosti za popestritev.

  • Učenci 1. in 2. razreda so imeli v ponedeljek kulturni dan. Celo dopoldne so posvetili risankam. Gledali risanke iz učiteljičinega otroštva (Bojan, Jajo in Pajo, Gasilec Samo, Grahki, Lolek in Bolek, Pat in Mat, Zobna Miška,…). Pogovarjali smo se kako nastane risanka in si o tem pogledali posnetek. Obiskala nas je tudi knjižničarka. Predstavila nam je tekmovanje za bralno značko. Prvošolci so prejeli knjigo Slavka Pregla, Smejalnik in civilna zavora.
    Učenci 3. in 4. razreda so v ponedeljek prav tako imeli kulturni dan, vendar so si ogledali film Čudo in se ob njem ogromno naučili.
  • Torek je bil v 1. in 2. razredu dan brez domače naloge. V 3. in 4. razredu pa so imeli dan meditacije ter sprostitve, zato jim je učiteljica prebrala meditacijsko pravljico Čaroben gozd.
  • V sredo je vse učence po malici čakalo sladko presenečenje. Učenci 1. in 2. razreda pa so domov odšli brez šolske torbe. Torbo so pustili spati v šoli.
  • V četrtek so vsi učenci imeli uro igranja s svojo najljubšo igračo ter čas za prosto igro s svojimi sošolci.
  • V petek so učenci 1. in 2. razreda za eno uro postali učitelji. Zbrali so uro športa. Učiteljici Ana in Marinka sta nadvse uživali in se tudi pošteno utrudili.

V podaljšanem bivanju pa je teden potekal vsak dan malo drugače. V ponedeljek je bila tema dneva Izberi svoj sedež. Učenci so si lahko sami izbrali, kje in s kom bodo ta dan sedeli. V torek so ustvarili svojega papirnatega zmaja in ga na koncu tudi preizkusili na prostem. V sredo smo imeli dan Zamigaj in zapleši – učenci so poplesavali v poskočnih ritmih glasbe, v četrtek pa je bil na vrsti Kino dan. Ogledali smo si Grimmovo risanko – pravljico Pogumni krojaček, ki nam je pomagala pri rešitvi vprašanja iz Grimmovega kviza, ki ga rešujemo. Zadnji dan pa je bil namenjen Svetovnemu dnevu pošte, kjer smo se pogovorili o pomenu medsebojne komunikacije in življenju ljudi, ki živijo v Domovih za starejše. Sklenili smo, da jim napišemo najrazličnejša pisma in jim s tem polepšamo dan.

Ana Jelen,
učiteljica

 

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost