Ponedeljek | Malica | Polbeli kruh (vsebuje alergene: gluten, mlečni izdelek), pašteta, limonada, sadje |
Kosilo | Zelenjavna juha (vsebuje alergene: zelena), riž z zelenjavo, puranji zrezek, mešana solata | |
Pop. malica |
Navadni jogurt (vsebuje alergene: mlečni izdelek), črna žemlja (vsebuje alergene: gluten), sadje | |
Torek | Malica | Polbeli kruh (vsebuje alergene: gluten), maslo (vsebuje alergene: mlečni izdelek), marmelada, sadje |
Kosilo | Goveja juha (vsebuje alergene: zelena), dušena govedina, zdrobovi ocvrtki (vsebuje alergene: gluten, mlečni izdelek, jajca), solata | |
Pop. malica |
Črni kruh (vsebuje alergene: gluten), sir (vsebuje alergene: mlečni izdelek), sadje | |
Sreda | Malica | Sirov burek (vsebuje alergene: gluten, mlečni izdelek), 100 % sok, sadje |
Kosilo | Zelenjavna enolončnica (vsebuje alergene: zelena, gluten), sladica (vsebuje alergene: gluten, jajca, mlečni izdelek) | |
Pop. malica |
Koruzni kruh (vsebuje alergene: gluten), evrokrem (vsebuje alergene: mlečni izdelek), sadje | |
Četrtek | Malica | Pisani kruh (vsebuje alergene: gluten), sadni jogurt (vsebuje alergene: mlečni izdelek), sadje, SŠS |
Kosilo | Goveja juha (vsebuje alergene: zelena), pečena postrv, pečen krompir, zelena solata | |
Pop. malica |
Pecivo metulj z rozinami (vsebuje alergene: gluten, mlečni izdelek, oreščki, soja), 100% sok, sadje | |
Petek |
Malica |
Črni kruh (vsebuje alergene: gluten), tunin namaz (vsebuje alergene: mlečni izdelek), 100% sok, sadje |
Kosilo | Zelenjavna juha (vsebuje alergene: zelena), široki rezanci (vsebuje alergene: gluten, jajca, mlečni zdelek), pečen piščanec, solata | |
Pop. malica |
Makova štručka (vsebuje alergene: gluten), mleko (vsebuje alergene: mlečni izdelek) sadje |
SŠS – Shema šolskega sadja
Čaj je sladkan le z medom in limono.
Učenci imajo celodneven dostop do pitne vode.
Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika iz objektivnih razlogov.
S 13. decembrom 2014 stopa v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih in sicer 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. V oklepaju so tako zapisani alergeni v posameznih živilih oziroma jedeh.