Skoči na glavno vsebino

20-LETNICA OŠ ŠMARTNO V TUHINJU

 V letošnjem šolskem letu bo zgradba OŠ Šmartno v Tuhinju praznovala okroglo, 20-letnico delovanja. Pouk se je v novi, moderni, šolski zgradbi začel 2. septembra 1996 leta, ko so učenci in učitelji prvič prestopili prag popolne osemletke v Šmartnem.

Šola je prevzela tudi vlogo matične šole trem podružnicam: Motnik, Zg. Tuhinj in Sela.

To je bila pomembna pridobitev tako za kraj, kot tudi za učence in učitelje, saj so z novimi, moderno opremljenimi  prostori pridobili ustrezne pogoje za učenje in poučevanje v osemletni osnovni šoli. Hkrati pa so že zrli v prihodnost in načrtovali postopno uvajanje devetletke.

V šolskem letu 2000/01 je šola z adaptacijo podstrešja pridobila prostorske pogoje za izvajanje devetletke. Prva v občini Kamnik je začela s postopnim izvajanjem devetletnega programa. V šolskem letu 2002/03 je bil uveden devetletni program v prvem razredu, naslednje leto v sedmem, v šolskem letu 2007/08 se je devetletni program izvajal že v vseh razredih.

Vsi prostori na šoli so sodobno opremljeni. Zgradba ima tudi kuhinjo, jedilnico, knjižnico, telovadnico, zunanje površine za izvajanje programa devetletke na razredni stopnji in igrišče.

Šola in kolektiv sta v vseh letih zorela in se izkazala tudi v slovenskem prostoru. Vsako šolsko leto postreže z novimi izzivi. Učitelji tako skrbijo za kvalitetno pridobivanje novih znanj, za zdrav razvoj otrok, za njihovo varnost, skratka za dobro počutje v njihovem drugem domu.

Veliko pozornost posvečamo izvajanju prvega in drugega tujega jezika, delu z nadarjenimi učenci in tistimi, ki potrebujejo dodatno strokovno pomoč, širjenju šolske ter vrstniške mediacije, izvajanju fleksibilnega predmetnika pri večini izbirnih predmetov.

Svoje delo in pestrost izobraževanja bogatimo s sodelovanjem v številnih projektih, slovenskih in mednarodnih.

Na učnem področju dosegamo primerljive rezultate z ostalimi šolami v slovenskem prostoru. Dobre rezultate dosegamo na različnih tekmovanjih v regiji in širši domovini.

Šola želi tudi kraju dati pomemben pečat s prireditvami, ki so že utečene in stalnica letnih delovnih načrtov. Seveda pa učenci redno sodelujejo na številnih prireditvah in dogodkih v kraju in občini.

Ustanova in kolektiv sta v dvajsetih letih zorela in se utrdila v slovenskem in mednarodnem šolskem prostoru, saj na prvo mesto postavlja učence, ki naj bi šolo zapuščali izobraženi, z dobrimi temelji za nadaljnje izobraževanje, lepo vzgojeni, humani, zavedni in evropsko usmerjeni.

 Zapisala: Milena Kunej

Jedilnik od 29.5. – 2.6. 2023 (A urnik)

Ponedeljek Zajtrk Koruzni kruh (1), Čokoladni namaz (7,8), čaj, sadje Malica Vanilijev navihanček (1, 3, 6, 7,8, 11), mleko (7), Sadje Kosilo Špargljeva kremna juha(7), sv. pečena v naravni omaki, kus kus(1;pšenica,), pesa v solati PM Prepečenec (1), sadje Torek...

Na Selih je res luštno bit’!

Na Selih je res luštno bit’!

Podružnična šola Sela je v šolskem letu 2022/23 praznovala visoki jubilej: 90-letnico šolske stavbe na  Selih in 110 let šolstva na Selih. Prav je, da tako visokemu časovnemu mejniku namenimo ustrezno pozornost, zato smo skozi šolsko leto organizirali raznolike...

Omejitev vpisa v srednjo šolo

Dragi učenci zaključnih razredov, spoštovani starši. Znane so srednje šole, ki bodo v prihodnjem šolskem letu (2023/24) omejile vpis v 1. letnik. Ali je med njimi tudi vaša izbrana srednja šola, lahko preverite na Seznamu šol z omejitvijo vpisa, ki ga je pripravilo...

Tehniški dan: svetovni dan čebel

Tehniški dan: svetovni dan čebel

V petek, 19. 5. 2023, smo na šoli praznovali svetovni dan čebel. Najprej smo skupaj z učenci čebelarskega krožka predstavili čebele, njihovo delo, zgradbo in razvoj. Povedali smo naloge čebelarja in predstavili čebelarsko opremo. Skupaj smo obiskali Jožetov čebelnjak...

Kulturni dan

Obveščamo vas, da bo v petek, 26. maja 2023, potekal kulturni dan za 7. , 8. in 9. razrede. Več informacij na spodnjih povezavah. 7. razred 8. razred 9. razred Ema Nežmah, vodja kulturnega dne

Ciciveselošolski dan

Ciciveselošolski dan

V petek, 19. maja 2023, je tudi na naši šoli potekal ciciveselošolski dan za učence od 1. do 3. razreda in so bili del skoraj 70.000 otrok iz 700 šol in vrtcev. Ob reševanju igrivih nalog so si popestrili pouk, se zabavali in se učili sodelovanja. Vsi tekmovalci so...

(Skupno 536 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost