Skoči na glavno vsebino

Varno in spodbudno učno okolje

Varno in spodbudno učno okolje pomembno vpliva na kakovost in uspešnost vzgoje in izobraževanja, kar kažejo številne raziskave. V preteklem letu so bile projektne dejavnosti usmerjene v usposabljanje tima, preizkušanje aktivnosti pri pouku in prenos znanja med sodelavce.

Glavni cilj nadaljevanja razvojne naloge

Opolnomočenje šol za čim bolj samostojno uporabo SU VSUO Video paketi z namenom, da se na sistematičen način in z ustrezno izbrano strategijo doseže vse učitelje in učence in spodbudi spremembe v kulturi, klimi, odnosih, pomaga h krepitvi čustvenih in socialnih veščin s poudarkom na empatiji in samouravnavanju, ter ustreznemu ravnanju v povezavi z izzivi, medvrstniškim nasiljem, …

Vse podrobnosti o vsebinah v SU (kratka komunikativna video predavanja, veliko vaj in uporabnih gradiv, primeri iz prakse, smernice, protokoli ipd.) so dostopne v SU VSUO Video paketi Predmet: Varno in spodbudno učno okolje – video paketi za šole in vrtce (sio.si).

V letošnjem šolskem letu bo naša šola na povabilo Zavoda RS za šolstvo mentorska šola drugim šolam, ki so se prvič vključile v to razvojno nalogo.

Članice  razvojnega tima za VSUO so: Brigita Aleš – vodja,  Alenka Stopar, Polona Ravnikar, Tamara Damjanac, Ana Jelen.

 

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost