Skoči na glavno vsebino

Šolski sklad

Člani odbora in pravila šolskega sklada

Možnost donacije dohodnine

Spoštovani starši.
Obveščamo vas, da imate s spremembo 135. člena ZOFVI-M kot davčni zavezanci sedaj možnost, da do največ 0,3 % dohodnine namenite za donacijo šolskim skladom.
V preteklem šolskem letu smo uredili vse potrebno, da je na podlagi objave v Uradnem listu RS, št. 125/22, sedaj tudi OŠ Šmartno v Tuhinju uvrščena na seznam upravičencev do donacij od dela dohodnine.
S sredstvi šolskega sklada izboljšujemo pogoje in kakovost vzgojno izobraževalnega programa na šoli, zvišujemo standarde pouka in obogatimo programe, ki se ne financirajo iz javnih sredstev. Sredstva iz šolskega sklada namenjamo tudi za solidarnostno pomoč socialno šibkejšim učencem pri udeležbi na taborih, šoli v naravi, ekskurzijah in za nadstandardne programe šole. Šolski sklad deluje na podlagi Pravil šolskega sklada, vodi pa ga sedemčlanski upravni odbor.
Na vas se tako obračamo s prošnjo, da del dohodnine (0,3 %) namenite šolskemu skladu Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, in sicer to lahko opravite sledeče:

  • Preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki oddate obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije«, v katerem pod davčno številko upravičenca navedete 47328304 in vpišete odstotek 0,3.
  • Izpolnite obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije« s svojimi podatki, ga natisnete in podpišete ter prinesete v tajništvo šole. V kolikor nimate možnosti obrazca natisniti, lahko zanj zaprosite v tajništvu šole.
  • Obrazec izpolnite in ga sami pošljete na pristojni finančni urad (FU Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana).

Iskrena zahvala vsem, ki ste že do sedaj prispevali sredstva v naš šolski sklad in hvala že vnaprej za vse bodoče prispevke.
Prilogi:

Mag. Darja Krašovec,
ravnateljica

Tonja Razpotnik
predsednica šolskega sklada 

 

Program dela in zapisniki

Šolsko leto 2023/24

Šolsko leto 2022/23

Šolsko leto 2021/22

Šolsko leto 2020/21

(Skupno 1.077 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost