Skoči na glavno vsebino

Karierna orientacija

 • Rokovnik za vpis v srednje šole za šolsko leto 2023/2024
 • Merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v srednjo šolo
 • Tabela za izračun točk

Več informacij:

Vpis v srednjo šolo – informacija o stanju prijav

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je skupaj s srednjimi šolami pripravilo informacijo o številu prijavljenih kandidatov za vpis v srednje šole za šolsko leto 2023/2024.

Stanje na dan 7. 4. 2023 si lahko ogledate tukaj, priporočamo pa tudi vsakodnevno spremljanje števila prijav na spletni strani Ministrstva, rubrika Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole, Stanje prijav na današnji dan.

Najkasneje do 24. aprila 2023 do 14h lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico prenesejo iz srednje šole, kjer jo imajo sedaj, na drugo srednjo šolo oz. drug program, če menijo, da bi bilo to za njih ustrezneje in si bodo na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo.

Kako prenesti prijavnico na drugo šolo? Posredujemo informacije, objavljene na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje:
• Informacija o poteku prenosa prijavnice
• Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev vseh srednjih šol, 
• Obrazec / izjava za prenos prijavnice (PDF ali doc). 

Petra Potočnik,
svetovalna služba

Informativni dnevi v srednjih šolah in dijaških domovih

Dragi učenci, spoštovani starši.

Bližajo se informativni dnevi na srednjih šolah in dijaških domovih, kjer boste lahko dobili podrobnejše informacije o vpisu, izobraževanju in programih, ki jih srednje šole ponujajo.

Informativni dnevi bodo potekali v:

 • petek, 17. februarja 2023, ob 9. in 15. uri,
 • soboto, 18. februarja 2023, ob 9. uri.

Srednje šole bodo večinoma izvajale informativni dan po zgoraj omenjenem razporedu, nekaj srednjih šol, večinoma tistih, ki ponujajo več programov, pa ima svoj razpored (glej priloženo priponko).

Učenci 9. razreda bodo v petek, 17. februarja 2023, namesto pouka obiskali informativni dan. Udeležbo pa toplo priporočamo tudi učencem nižjih razredov, vendar za njih ne velja, da je petek pouka prost dan.

Želimo, da na informativnih dnevih izveste čim več informacij, ki vam bodo v pomoč pri odločanju kam po končani osnovni šoli.

Petra Potočnik,
svetovalna služba

Zadnji dodani prispevki

 • Spletni seminar za starše o vplivu interneta na pomanjkanje spanca pri mladostnikih

  Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bodo v torek, 3. oktobra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom ‘Ali vaš najstnik premalo spi zaradi interneta?’. Raziskave kažejo, da štiri petine slovenskih najstnikov spi premalo. V Safe.si raziskavi o vplivu interneta na duševno zdravje mladostnikov pa je več kot polovica najstnikov v […]

 • Evropski dan jezikov

  26. septembra vsako leto praznujemo evropski dan jezikov. To je dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov v katerikoli starosti, v šoli ali izven nje. Svet Evrope po celi Evropi spodbuja večjezičnost v prepričanju, da jezikovna raznolikost predstavlja pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega razumevanja in hkrati predstavlja ključno sestavino bogate […]

 • Obvestilo o ekskurziji za 8. razred

  Obveščamo vas, da bo v torek, 26. septembra 2023, potekala ekskurzija za 8. razrede. Odhod avtobusa izpred šole je ob 7.30, prihod pred šolo pa je predviden ob 18.15h. Starše prosimo, da otroka počakate pred šolo. Na ekskurziji si bomo ogledali Otok ljubezni v Ižakovcih, Tropski vrt, Panonsko vas v Filovcih, Plečnikovo cerkev v Bogojini, […]

 • Obvestilo o ekskurziji za 7. razred

  Obveščamo vas, da bo v torek, 26. septembra 2023, potekala ekskurzija za 7. razrede. Odhod avtobusa izpred šole je ob 7.30, prihod pred šolo pa je predviden ob 18.15h. Starše prosimo, da otroka počakate pred šolo. Na ekskurziji si bomo ogledali Park vojaške zgodovine v Pivki, Postojnsko jamo, Muzej Cerkniškega jezera z maketo, sprehodili pa […]

 • Predavanje za starše

  Mladinska knjiga za starše šolarjev pripravlja brezplačno spletno predavanje psihologa dr. Kristijana Muska Lešnika z naslovom Kaj lahko starši naredimo za dobro počutje otroka doma in v šoli. Predavanje bo potekalo 27. 9. 2023 ob 18. uri preko spleta. Več si lahko preberete v spodnjem vabilu. Vljudno vabljeni! Vabilo Gabriela Mezang Tušek, svetovalna služba (Skupno […]

Arhiv

(Skupno 3.410 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost