Skoči na glavno vsebino

Učenci v oddelku podaljšanega bivanja domačo nalogo pišejo na prav poseben način. Vsak dan imata dva učenca možnost drugačnega opravljanja domače naloge. Eden izmed njiju jo opravlja na mizi, ob kateri stojiš, drugi pa na blazini v telovadnici. Seznam učencev tako kroži skozi dni in prav vsak izmed njih pride na vrsto za obe dogodivščini. Kako so s tem načinom zadovoljni pa pišejo sami:

TELOVADNICA:

Lenart M., Jaka S., Nastja D. K., Ela F., Luka Ž., Miha D., Samo P., Filip Z., Mark G. S., Andrej C., Rok P., Sara F. so napisali:

»V telovadnici mi je bilo všeč zato, ker sem lahko ležal/a na blazini in delal/a nalogo.«

Mir v telovadnici pa je posebej navdušil Janjo Z., Tita Z., Laro O., Taia E., Tio E., Nino K., Jaka Ž., Zalo D., Miha D. in Filipa Z.

Lovro S. je zapisal: »V telovadnici mi je bilo posebej všeč, ker zaradi ekskurzije nisem imel domače naloge in sem lahko ustvarjal za Križnikov festival.«

STOJEČA MIZA:

Učencem je bilo zelo všeč, da so lahko premikali noge z guganjem (Nastja D. K., Mark G. S., Tit Z., Luka Ž., Rok P.). Nekaterim je bilo bolj pomembno, da so lahko stali, ker jim je to všeč ali zanimivo (Ela F., Janja Z., Nina K., Filip Z.). Le nekateri so svoje občutke zapisali malo drugače. Andrej C. ni vedel, da se miza lahko nastavi na željeno višino, zato je pri pisanju naloge klečal, kar mu ni bilo najbolj všeč. Tai E. je zapisal, da mu je bila stoječa miza velik izziv. Lovro S. je tudi tokrat ustvarjal , Jaka S. pa je opazil, da je bil pri barvanju in risanju veliko bolj natančen.

Na stoječi mizi pa ni bilo všeč edino dvema učencema, in sicer Samu P. in Aneju J., ker sta morala stati.

V mesecu juniju smo pisanje domače naloge preselili v naravo. Ker nam je vreme zelo služilo, so učenci domačo nalogo pisali zunaj na blazinah, kar jim je bilo neizmerno všeč.

Nataša Klopčič,
učiteljica

 

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost