Skoči na glavno vsebino

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je skupaj s srednjimi šolami pripravilo informacijo o številu prijavljenih kandidatov za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/2023.

Stanje na dan 4. 4. 2022 si lahko ogledate tukaj, priporočamo pa tudi vsakodnevno spremljanje števila prijav na spletni strani Ministrstva, rubrika Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole, Stanje prijav na današnji dan.

Najkasneje do 25. aprila 2022 do 14h lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico prenesejo iz srednje šole, kjer jo imajo sedaj, na drugo srednjo šolo oz. drug program, če menijo, da bi bilo to za njih ustrezneje in si bodo na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo. Učencem, ki bodo to storili svetujemo, da se posvetujejo s starši in svetovalno delavko Petro Potočnik.

Kako prenesti prijavnico na drugo šolo? Posredujemo informacije, objavljene na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport:
Informacija o poteku prenosa prijavnice,
Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev vseh srednjih šol,
• Obrazec / izjava za prenos prijavnice (PDF ali doc).

Petra Potočnik,
svetovalna služba

 

(Skupno 247 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost