Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

v priponki vam posredujemo vabilo na predavanje z naslovom Razvojne naloge otrok in vloga staršev/odraslih. Predavanje bo izvedla Špela Peterlin, psihologinja iz Centra za krepitev zdravja Kamnik, ki je o temi zapisala naslednje misli: “Poznavanje razvojnih značilnosti otrok od rojstva do poznega otroštva je eden od pomembnejših dejavnikov pri razumevanju posameznikovega vedenja, prilagajanja in učenja.” Kranjec in Cugmas

Na predavanju se bomo dotaknili predvsem tistih vidikov razvojnih nalog, ki se dotikajo časa mladostništva in zgodnje adolescence. Kaj je značilno v tovrstnem obdobju z vidika čustvenega, socialnega in intelektualnega razvoja ter kako lahko večje razumevanje le tega doprinese tudi h kvalitetnejšim odnosom. Kakšne stereotipe o mladostništvu gojimo, kaj je le mit in kaj je del pomembne razvojne naloge, ki otroku pomaga, da zraste v odraslega. Pogledali bomo, kakšno funkcijo imajo določena vedenja za razvoj otroka in najstnika. Zakaj se določena vedenja toliko bolj intenzivno pojavljajo in čemu služijo? S katerimi vedenji kot starši in skrbniki najtežje “shajamo?

Če kot starši in skrbniki bolje razumemo razvojno nalogo našega odraščajočega otroka, potem morda tudi lažje sprejmemo raznolike odzive najstnika in se nanje tudi bolj fleksibilno odzivamo.

LEPO VABLJENI!

Gabriela Mezang Tušek
svetovalna služba

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost