V petek, 21. 11. 2014, smo sodelovali v vseslovenskem projektu TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, ki ima namen ozaveščati otroke, mladino in tudi odrasle o pomenu zajtrka v naši vsakodnevni prehrani.
Šolski dan smo začeli z zajtrkom, ki je bil sestavljen iz črnega kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Vsa živila, ki smo jih ponudili otrokom, so bila pridelana v Sloveniji.
Po zajtrku smo si ogledali film o kranjski sivki in se pogovorili o pomenu čebel. Nato so sledile različne delavnice. Učenci so v skupinah ustvarjali na temo čebele. Izdelovali so čebelice, čebelnjak, risali ter pisali pesmice in uganke. S Slavi so v kuhinji pripravljali sadne kroglice z medom.
Dopoldne je minilo v prijetnem in ustvarjalnem vzdušju, pa še posladkali smo se in seveda tudi marsikaj naučili.
V petek smo v šoli
odlično zajtrkovali,
nato smo pa ustvarjali
in se s kroglicami sladkali.
V imenu motniških polžkov zapisali učiteljici