V petek, 15. 11. 2019, smo imeli tudi v Motniku tradicionalni slovenski zajtrk. Po prihodu v šolo smo spoznali sestavine le tega in se prav fino najedli. Kruh, maslo, med, mleko in jabolko so nam šli zelo v slast. Učiteljica Marinka nam je povedala nekaj ugank, Lovro in Janja pa sta nam predstavila čebele, njihov pomen in delo. Sledile so 4 delavnice. Ogledali smo si panj, okušali med in cvetni prah, opazovali zgradbo čebele z lupo in spoznali čebelarjevo opremo, v katero smo se tudi oblekli. Po malici smo se odpravili na kmetijo k Lukc, kjer so nam pokazali živali, stroje in druge prostore, ki jim krasijo kmetijo. Bili smo priča kotenju teličke, ki smo ji dali ime Šiva. Na koncu so nas pogostili z domačim jogurtom, čajem, piškoti in domačim kruhom. Družini Orehovec se iskreno zahvaljujemo za gostoljubje. Utrujeni in zelo siti smo se vrnili v šolo. Dan je bil zelo poučen in nadvse zabaven.
Ana Jelen,
učiteljica