Skoči na glavno vsebino

Tudi v šolskem letu 2020/21 so učenci prebirali knjige, ki jih je komisija izbrala za tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Med branjem so lahko razmišljali o tem, ,kako so se ob branju zabavali in koliko novega so ob tem spoznali, ali je lahko knjiga namenjena tako odraslim kot otrokom.

Nekateri so se prav posebej izkazali in za svoj zapis o prebranem na šolskem tekmovanju, ki je potekalo 13. 4. 2021, prejeli tudi bronasta Cankarjeva priznanja.

Med četrtošolci je to uspelo Binetu Petku in Lari Burkeljca, med petošolci pa je bila najuspešnejša Neža Dimec. Po številu priznanj najbolj izstopajo šestošolci, ki so osvojili kar 5, in sicer Maja Levec, Patricija Poljanšek, Zala Drolc, Jaka Sedeljšak in Erika Levec. Sedmošolca Tilen Osolnik in Grega Sedeljšak sta si delila 1. mesto.

Bronasto priznanje pa sta osvojili tudi Eva Dimec in Zarja Pančur, vendar zanju potovanje s knjigo Kako dolg je čas še ni zaključeno, saj bosta v soboto, 22. 5. 2021, na državnem tekmovanju s svojim razmišljanjem o prebrani knjigi poskušali prepričati državno komisijo in gotovo jima bo uspelo.

Tamara Damjanac,
koordinatorica tekmovanja za Cankarjevo priznanje

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost