Skoči na glavno vsebino

V petek, 7. 2. 2020, smo s šolsko proslavo obeležili prihajajoči kulturni praznik. V uvodu smo vsi skupaj zapeli Zdravljico, nadaljevali pa s predstavitvijo življenja Franceta Prešerna. Prisluhnili smo četrtošolcem, ki so sestavili zanimive akrostihe ter se nasmejali modernejšim interpretacijam pesmi Povodni mož. Seveda ni manjkala tudi harmonika, ki je še dvignila sicer prijetno vzdušje. Resnejšemu delu prireditve je sledil zabavnejši.

Že dobra dva meseca se je na naši šoli govorilo o prihajajočem dogodku z naslovom »Tuhinj ima talent« in skupaj smo se odločili, da je prireditev ob kulturnem prazniku pravšnji trenutek za izvedbo načrtovanega. Celotno organizacijo in izvedbo so prevzeli učenci četrtega razreda sami. Tako napovedovalca, kot tudi ocenjevalna komisija so svoje delo opravili zelo strokovno. Vsak nastopajoči je želel kar najbolje izvesti svojo točko, tako da je imela ocenjevalna komisija kar precej dela. Čas med posvetovanjem komisije ter seštevanjem točk smo izkoristili za kviz o Prešernu. Napočil je težko pričakovani trenutek – razglasitev najboljših. Za vse nastopajoče so organizatorji sami izdelali diplome, za prve tri pa čudovite lesene medalje. Podelitev medalj je vodja ocenjevalne komisije zaključil z besedami: “Presenečen sem, da imamo v Tuhinju toliko talentov”.

Temu lahko pritrdimo tudi učiteljice, učenci imajo veliko talentov, tako pevskih, igralskih, kot tudi organizacijskih, le dati jim moramo možnost, da se izrazijo.

Zapisala Vladimira Bučevec

 

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost