Skoči na glavno vsebino

thumb MAKETA TUHINJSKE DOLINEPetošolci tudi v šolskem letu 2014/15 sodelujemo v projektu Varno na kolesu. To je projekt, v katerem so lanski petošolci osvojili 1. mesto na državnem nivoju. Razpisuje ga družba Butan plin v sodelovanju s partnerji: Javna agencija RS za varnost prometa, Kolesarska zveza Slovenije, Policija, BTC d.d. in Kolesarsko društvo Rog.

Naloge, ki smo jih opravljali v okviru razpisa, so bile razdeljene v tri sklope in so obsegale različne oblike ustvarjanja in učenja (več si lahko preberete na povezavi http://www.varnonakolesu.si/ ali https://sl-si.facebook.com/pages/Varno-na-kolesu/202905463227970?fref=ts ).
V treh različnih terminih smo poslali na ocenjevanje naslednje izdelke ali pa le njihove fotografije s postopki izdelave:

  • Urejen kolesarski kotiček na šoli.
  • Maketo Tuhinjske doline, v kateri so bile označene poti, po katerih bi se lahko najvarneje pripeljali v šolo tudi s kolesom.
  • Čelado, ki smo jo izdelali iz žice in oblekli v različne barve blaga. Da čelada varuje glavo, smo prikazali z modelom možganov, ki smo jih dali pod čelado.
  • Spis Naj kolesarski izlet, ki smo ga predstavili v obliki učnega pripomočka, s pomočjo katerega se učenci učijo pisati spis.
  • Model kolesa, ki smo ga izdelali iz izolirane žice.

20. 3. 2015 je morala biti opravljena zadnja naloga projekta. Kako uspešni smo bili, bomo izvedeli v drugi polovici meseca maja.

Katarina Pražnikar in Marjana Jeras,
razredničarki

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost