Skoči na glavno vsebino

thumb 15.12.2014-igrica srednješolk 016V drugi polovici meseca decembra smo motniški Polžki počeli marsikaj. Skratka, imeli smo se zelo lepo in zgodile so se nam zanimive reči.

V mesecu decembru nam je prav lepo,
počnemo le stvari, ki nas zanimajo.
Obišče nas Božiček in še marsikdo,
potem pa vsi veseli na počitnice gremo.

Zadnji dan pouka v mesecu decembru nas je s svojim prihodom razveselil Božiček. Ker ni bilo snega, je imel nekaj težav, a se je vse skupaj srečno končalo. Prinesel nam je skromna darila in zanje smo se lepo zahvalili. Najprej smo motniški Polžki nastopali za starše, babice, dedke, sošolce in malčke iz vrtca. Potem smo poklepetali z Božičkom, se fotografirali in ga pospremili na pot. Ostali pa smo se v šoli posladkali z medenjaki in prazničnim čajem. Staršem smo poklonili voščilnico, ki smo jo izdelali in se odpravili na praznične počitnice.

Hana Slapnik, 1.r. in Manca Sveti, 4.r.

V ponedeljek, 22. decembra, smo se odpeljali v Šmartno, kjer je bil plesni športni dan za vse učence matične šole in podružnic. Najprej smo se učenci nižje stopnje v telovadnici naučili ples, potem smo odšli v učilnice, kjer smo se učenci iz posameznih razredov s plesno učiteljico naučili še en ples. Po odmoru smo se predstavili sošolcem in na koncu še vsi skupaj zaplesali. Uživali smo v plesu!

Matic Nemec in Zala Štirn, 2.r.

V petek, 19. decembra, je prišla na našo podružnično šolo knjižničarka Sabina in je prinesla s seboj pravljični kovček. Koliko zanimivih in poučnih knjig je bilo v njem.

V naši polžji šoli nas je
knjižničarka Sabina obiskala,
nam pravljico prebrala
in nas uganke spraševala.

Mi smo vsi poslušali in zelo uživali.
Na koncu smo ji močno zaploskali,
si pravljice pri njej izposodili,
nato zadovoljni domov odšli.

Kristjan Grzinčič Semprimožnik, 1.r. in Domen Učakar, 4.r.

Vsako leto nas v mesecu decembru povabita prijazni vzgojiteljici na obisk v vrtec, natančneje k zvezdicam. Prisrčno so nas sprejeli, nam zapeli nekaj pesmi in nas posladkali s keksi in odlično jogurtovo strjenko z gozdnimi sadeži. Potem smo se skupaj igrali. Preden smo se poslovili, je vsak dobil darilce. Zaželeli smo si srečno v novem letu in se vrnili v šolo.

Jurij Koželj, 2.r. in Anej Štrajhar, 3.r.

V sredo, 17. novembra, smo bili dogovorjeni s Tino, vodjo prehrane, da bomo pekli medenjake za povabljene, Božička in še malo za nas. Najprej smo bili na vrsti učenci prvega in drugega razreda, potem pa še ostali. S pomočjo Tine smo poiskali ustrezne sestavine, zamesili testo in ga pošteno zgnetli. Nato smo oblikovali piškote. Pri peki smo potrebovali pomoč Slavice. Dišalo je po celi šoli. Ko so se ohladili, smo jih še okrasili.

Jakob Slapnik, 1.r. in Aleš Poljanšek, 4.r.

V mesecu decembru smo bili tudi dobrodelni. Že lani in tudi letos smo sodelovali v akciji Anina zvezdica. Zbirali smo hrano za tiste otroke, ki živijo v pomanjkanju. Pridno smo nosili v šolo živila in odpeljali veliko škatlo dobrot na matično šolo. Bili smo pohvaljeni in srečni, da smo lahko otrokom polepšali praznične dni.

Grega Sedeljšak, 1.r. in Iza Furman, 4.r.

Naša knjižničarka Olga pa nas je obiskala v torek, 16. decembra, na naši podružnični šoli. S seboj je prinesla polno slikanic s praznično vsebino. Usedli smo se na preprogo in ji z zanimanje prisluhnili, ko nam je brala in pripovedovala. Nato smo se preizkusili v igri spomin. Najboljši med nami so bili Hana, Zala, Anej in Iza. Čestitamo!

Tjaša Učakar, 2.r. in Gal Piskar, 3.r.

V torek, 15. dcecembra, so nas z igrico Božič brez snega razveselile učenke srednje šole v Kamniku, torej bodoče vzgojiteljice. Ogledali smo si jo v naši telovadnici in z nami je bila tudi skupina zvezdic iz vrtca. Igrica je bila zanimiva, poučna in vredna ogleda. Na koncu smo se še malo posladkali in poklepetali.

Jerca Zakonšek, 2.r. in Nika Lipovšek, 3.r.

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost