Skoči na glavno vsebino

Novo leto, novoletne želje in voščila ter upanje, da se zopet srečamo v šoli. A šola je ostala prazna, telovadnica in igrišča so samevala. Pouk smo nadaljevali na daljavo. Največkrat slišana želja, je bila želja po zdravju.

Zato smo prvi teden novega leta začeli s telovadbo. Nastalo je veliko predlogov za izvajanje minute za zdravje, gimnastičnih vaj in poskočne telovadbe. Vsak teden so učenci lahko izbirali med različnimi plesnimi koreografijami: Snežakov ples, Zima, Plešite otroci, Waka waka. Priporočali smo tudi sprehod in aktivnosti v naravi.

Ob slabem vremenu so se lahko igrali različne družabne igre: met klobuka na stole, odbojka z balonom, vislice …

Poleg telovadbe je pomembna tudi zdrava prehrana in pripravili smo recepte za sadni krožnik.

Za likovne navdušence pa smo pripravili navodila za izdelke z papirja: kužek origami, ježek iz papirja, spiner, ptičja krmilnica iz odpadne embalaže, polarni medo, sneženo mesto, poskočni pingvini, pingvini iz plastenk, morski pes in dinozaver.

Lahko so prisluhnili pravljici Rokavička, za sprostitev pa so se skozi pravljico Moji tibetančki spoznali z osnovami joge za otroke.

Ena izmed nalog, ki se je ponovila vsak teden, pa je bila, da učenci pomagajo pri hišnih opravilih: pomivanje posode, odnašanje smeti, sesanje, brisanje prahu, pospravljanje posode po kosilu, priprava pogrinjka za kosilo …

Za konec pa še nekaj slikovnih utrinkov.

Boža Drolc,
učiteljica podaljšanega bivanja

 

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost