Skoči na glavno vsebino

227V sredo, 17.12. nas je pri pouku slovenščine obiskala naša šolska knjižničarka Olga in nam za bližajoče praznike prebrala pravljico H.C.Andersena: Deklica z vžigalicami.
Vsi učenci smo pozorno poslušali pravljico, na koncu pa smo se pogovorili o vsebini. Ob tem smo spoznali, da imamo nekateri vse kar hočemo, drugi pa živijo v revščini in jih nekateri sploh ne opazijo. Zgodbica je bila žalostna, ker je na koncu deklica umrla, vmes pa tudi vesela, ker je ob prižgani vžigalici videla svojo babico. Ogledali smo si tudi različne ilustracije in krajši glasbeni film Deklica z vžigalicami. Potem smo se razdelili v dve skupini in se šli igrico Spomin z naslovi knjig in njihovimi glavnimi junaki. V finale sem prišla skupaj s sošolcem Ožbejem in sošolko Urško. Na koncu sva zbrali enako število parov jaz in Urška, bilo je zanimivo in napeto.

Živa Baloh,
4.razred

226V sredo, 17.12. je prišla k pouku slovenščine knjižničarka Olga. Prišla je z namenom, da bi nam polepšala praznični december s pravljico. Prebrala je pravljico H.C.Andersena – Deklica z vžigalicami. Zgodba mi je bila všeč in poleg tega je bila zelo poučna. Naučila me je, da so nekateri ljudje za praznike osamljeni in žalostni, bogati ljudje pa jim ne dajo niti centa ali strehe nad glavo. Ogledali smo si še ilustracije in krajši film ob spremljavi glasbe. Proti koncu ure smo se šli Spomin in ta igra mi je zelo všeč, še posebej kadar zmagam in tokrat sem prišla v finale skupaj s sošolko Živo.

Urška Levec,
4.razred

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost