Skoči na glavno vsebino

Letos smo na šolskem jedilniku za malico prebrali, da bomo jedli nojevo jajce. Najprej smo mislili, da gre za napako, vendar so nam zagotovili, da ga bomo res imeli priložnost poizkusiti.

Ker smo motniški Polžki zelo radovedni in radi preizkušamo nove stvari, smo se tega dne res veselili.

Naša Slavi se je še posebej zavzela in nam pripravila pravo predstavitev. S seboj je prinesla tudi račje in kokošje jajce, ki smo ga po velikosti in teži primerjali z nojevim jajcem.  Podarila pa nam je tudi domače nojevo jajce, ki ga je imela že izpihanega in shranjenega, tako da smo lahko primerjali tudi težo praznega in polnega.

Povedala nam je precej zanimivosti o življenju nojev. Imeli smo jo priložnost opazovati, kako je z vrtalnikom zvrtala v nojevo jajce luknji in iz njega dobila beljak ter rumenjak. Da je rumenjak pritekel z beljakom, je morala v luknjico dati palčko in premešati. Presenetila nas je količina v njem.

In kaj je bilo najboljše…ja malica seveda. Slavi nam je pripravila posebej vmešana kokošja jajca in posebej nojevo jajce. Tako da smo imeli vsi priložnost resnično okusiti nojevo jajce in ga primerjati s kokošjim.

Slavi, hvala za tvoj trud in naše polne želodčke.

Zapisala: Brigita Aleš, učiteljica

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost