Skoči na glavno vsebino

thumb 9DS 2075Aprila po Sloveniji potekajo številne dejavnosti povezane z branjem. Pričnejo se 2. aprila, ko praznujemo mednarodni dan knjig za otroke, in končajo s slovenskimi dnevi knjige, ki potekajo od 22.-24. aprila po vsej Sloveniji. 23. aprila bo po Sloveniji potekala Noč branja 2015. To je projekt, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. Letos se je projektu pridružila tudi naša šola.

V petek, 10. 4. 2015, in soboto, 11. 4. 2015, se je na šoli odvijala druga noč branja. Učenci so prebirali dela Neli Kodrič Filipić in se pripravljali na srečanje z njo. V prvencu Lov na zvezde, ki je poln pustolovščin in skrivnosti, avtorica sporoča, da vsak v sebi nosi zvezdo, da je vsak izmed nas poseben in edinstven. To je bila tudi osrednja tema noči branja. Po srečanju z avtorico smo druženje nadaljevali z delavnico, ji jo je vodila psihologinja. Druženje smo nadaljevali z delavnicami, ki spodbujajo ljubezen do branja in druženje. Odpravili smo se tudi na nočni pohod z baklami, kjer nas je pričakala pripovedovalka zgodb. Po povratku v šolo smo nadaljevali z igrami, ki so jih vodile bivše devetošolke. Nekateri so bili že malce zaspani, drugi še vedno polni energije, zato so po zaključenih dejavnostih nekateri zaspali, drugi pa so jutro pričakali budni. Po zajtrku smo strnili svoje vtise in noč branja zaključili z igro na šolskem igrišču.

S takšnimi dogodki promoviramo branje, predvsem branje v prostem času. Vsem, ki so nam pomagali, da smo noč branja za učence izvedli brezplačno, se najlepše zahvaljujemo.

Se vidimo naslednje leto.

Olga Drolc,
vodja programa

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost