Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, spoštovani sodelavci,  dragi učenci,

pred  nami je začetek novega šolskega leta in nanj se že skrbno pripravljamo. Veseli smo, da se boste učenci vrnili v šolske klopi in srčno upamo, da bo tako tudi ostalo vse šolsko leto.

Pretekli šolski leti sta zaradi svoje nenavadnosti tudi na področju izobraževanja poskrbeli, da  smo pridobili dragocene izkušnje, ki nam bodo v pomoč pri premagovanju izzivov tudi v tem šolskem letu. Kljub večmesečnemu pouku na daljavo ste se učenci izkazali in šolsko leto uspešno zaključili,  prejeli  številna priznanja – med njimi smo posebej ponosni na tri zlata  iz matematike in še eno v nizu zlatih priznanj  na tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava. Ne smem pozabiti, da so se naši devetošolci in šestošolci  na  nacionalnem preverjanju znanja  pri  vseh štirih predmetih izkazali in dosegli nadpovprečni rezultat v primerjavi s slovenskim povprečjem. Skupaj smo  izdali šolsko glasilo Drugačni šolski leti, ki je odraz vašega doživljanja tega  posebnega časa.

Želela bi se zahvaliti strokovnim delavcem za ves vložen trud in izvirnost pri iskanju novih načinov in poti, kako vam kar najbolj približati snov in olajšati učenje. Ne smem pa pozabiti tudi na ostale delavce šole, ki so poskrbeli za upoštevanje vseh higienskih ukrepov ter varno  šolsko okolje.

Zahvalo pa namenjam tudi vam, spoštovani starši, saj je prav vaše naklonjeno sodelovanje omogočilo uspešno uresničitev naših prizadevanj.

Postavili smo si cilj, da bomo dosegali visoke standarde izobraževanja, za kar si bomo poleg kakovostnega izvajanja obveznega programa prizadevali tudi s pomočjo različnih razvojnih nalog in projektov, in sicer nadaljujemo z aktivnostmi za zagotavljanje  varnega in spodbudnega učnega okolja, z razvijanjem formativnega spremljanja, krepitvijo bralnega razumevanja ter digitalne pismenosti. Smo učeča se šola, kar pomeni, da spodbujamo profesionalni razvoj učiteljev, vpeljujemo izboljšave na pedagoškem področju ter na ta način učencem  omogočamo  najboljše pogoje za razvoj in napredek.

Tudi letos se bomo na različne načine povezovali s šolami izven naših meja, saj si tako učenci širijo obzorje, spoznavajo tuje jezike in različne  kulture. Šola je tudi v tem času lastnik EKO zastave, naziva kulturna šola ter zdrava šola, na kar smo zelo ponosni.

Spoznanje,  kako nepredvidljivo je lahko življenje in kako zelo pomembne so človeške vrednote, kot so zdravje, prijateljstvo, medsebojna pomoč in sodelovanje nam bo smerokaz tudi v prihodnosti.

Želimo vam prijeten začetek šolskega leta, veliko uspehov, zadovoljstva in predvsem, da ostanete zdravi!

Srečno 2021/22!

 

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost