Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci in učenke,  spoštovani starši.

Počitnice se končujejo in pred nami je novo šolsko leto. Vsi si želimo, da bi pouk in ostale šolske dejavnosti potekale po predvidenih, ustaljenih poteh, vendar je prav, da se ob začetku nagovora dotaknem hudih poplav, ki so nedavno prizadele naše kraje in pustile posledice. Naši šoli, učencem in zaposlenim je bilo na srečo prizanešeno.

Ob takšnih naravnih nesrečah se zavemo, kako nepredvidljivo je lahko življenje in da so vrednote, kot so solidarnost, sočutje in medsebojna pomoč tiste, ki nas povežejo in  nam pomagajo premagovati težke preizkušnje. Izraziti želim svoje globoko spoštovanje in zahvalo vsem, ki ste nesebično ponudili pomoč prizadetim v poplavah. S svojim zgledom ste dali svojim otrokom najboljšo popotnico in zavedanje, da v stiski nisi sam.

Učenci, vabim vas, da stopimo v novo šolsko leto z odločnostjo in navdušenjem za učenje. Naj bodo naši cilji jasni, naše ambicije visoke, a hkrati ne pozabimo na vrednote, ki nas povezujejo. Podpirajmo drug drugega in naj nas pri tem vodi zavedanje, da je moč skupnosti tista, ki nas bo usmerjala skozi šolsko leto in v prihodnosti.

V razvojnem načrtu šole, ki smo ga skupaj oblikovali v preteklem šolskem letu, smo si postavili cilj dosegati visoke standarde izobraževanja, pri čemer imam v mislih kakovostno izvajanje obveznega programa in tudi različne razvojne naloge in projekte, saj nadaljujemo z aktivnostmi za zagotavljanje  varnega in spodbudnega učnega okolja, z razvijanjem formativnega spremljanja  ter digitalne pismenosti. Preteklo šolsko leto ste uspešno zaključili prav vsi učenci naše šole, prejeli ste številna priznanja  in se izkazali na raznolikih področjih, kar dokazuje 13 zlatih in 19 srebrnih priznanj na državnih tekmovanjih ter visoko nadpovprečen rezultat pri vseh treh predmetih na nacionalnem preverjanju znanja v 9. razredu in pri dveh predmetih v 6.razredu.

Tudi letos se bomo povezovali s šolami izven naših meja, saj  bodo v začetku oktobra pri nas gostovali učenci in učitelji iz Francije, s čimer učenci širijo obzorje, spoznavajo tuje jezike in različne  kulture. Šola bo tudi v novem šolskem letu lastnik EKO zastave, ohranja naziva kulturna šola ter zdrava šola, kar bomo podprli s številnimi dejavnostmi.

Dragi starši, vaša podpora je ključnega pomena za uspešen in prijeten potek šolskega leta. Hvala vam za zaupanje, ki ga izkazujete naši šoli. Z vašo pomočjo bomo skupaj gradili trden most med domom in šolo ter ustvarjali varno  in spodbudno učno okolje, kjer se bodo vaši otroci počutili sprejete.

V imenu celotnega učiteljskega kolektiva vam želim obilo uspeha, radovednosti in veselja v novem šolskem letu.

Srečno vsem!

Vaša ravnateljica

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost