Skoči na glavno vsebino

V zadnjem mesecu šolskega leta so bili naši popoldnevi nadvse pestri. Vsak dan smo se po kosilu odpravili na sprehod po Motniku in včasih zavili še v gozd, včasih pa ob vodo. V gozdu smo se prijetno ohladili in ustvarjali z vsem, kar smo dobili pod roke. Od blizu smo srečali dva gozdna prebivalca, močerada in žabo. Osvežili pa smo se tudi ob vodi, kjer smo imeli lastno plažo. Seveda smo z bosimi nogami poskusiti tudi temperaturo vode in tako verjetno preplašili vse ribe. Dežnik nam je na sprehodih služil kot streha nad glavo ali kot senčnik. Na igrišču smo skakali gumitvist, se igrali talne igre, škropili z vodnimi pištolami, vozili s skiroji, rolerji, kotalkami in rolko. Ko pa je sledil čas za popoldansko sadje, smo se usedli v hladno senco in v miru pojedli ter si odpočili. Najbolj osvežilna pa je bila limonada, ki smo jo v zadnjih šolskih dneh naredili kar sami. Zmanjkalo jo je v trenutku!

Letošnje šolsko leto bo vsem ostalo v spominu. Od naših četrtošolcev, ki odhajajo na matično šolo, se nismo v celoti poslovili kot običajno, vendar smo se vsi potrudili in  vseeno izpeljali najpomembnejše točke vsakoletnega programa.

Četrtošolci so z nalogami, ki so jih pripravili za tretješolce, preverili, če jim lahko zaupajo ključ polžjega hrama učenosti. Bili so uspešni in si ključ tudi prislužili. Tretješolci so se zahvalili četrtošolcem in zaželeli vsem prijetne počitnice ter uspešno novo šolsko leto. Tudi letos smo se posladkali kar z dvema tortama.

Ob dnevu državnosti smo zapeli himno, nastopajoči pa so izvedli krajši kulturni program. Nato je sledila svečana podelitev spričeval, priznanj in pohval.

Motniški polžki z učiteljicami vsem želimo prijetne, mirne, zabavne, sončne in predvsem zdrave počitnice.

Učiteljice PŠ Motnik

 

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost