Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci, spoštovani starši.

Obveščamo vas, da bodo v skladu s šolskim koledarjem informativni dnevi potekali v:

  • petek, 11. februarja 2022, ob 9. in 15. uri,
  • soboto, 12. februarja 2021, ob 9. uri.

Glede na epidemiološko situacijo v državi tudi v tem šolskem letu izvedba informativnih dni na srednjih šolah in v dijaških domovih ne bo mogoča, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.
Srednje šole in dijaški domovi bodo svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo. Vsem učencem, ki se bodo udeležili informativnih dni svetujemo, da si pogledajo spletne strani srednjih šol, v katere se želijo vpisati oziroma jih zanimajo, kjer bodo našli podrobnejše informacije v zvezi z izvedbo informativnega dneva. Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je v rubriki Obvestilo o informativnih dnevih objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani, kjer bodo informativni dnevi potekali. Svetujemo, da preverite, če je na dogodek potrebna predhodna prijava.

Učenci 9. razreda bodo v petek, 11. februarja 2022, namesto pouka obiskali spletni informativni dan na srednjih šolah in dijaških domovih. Udeležbo na informativnih dnevih toplo priporočamo tudi učencem nižjih razredov, vendar za njih ne velja, da je petek pouka prost dan.

Želimo, da na informativnih dnevih izveste čim več informacij, ki vam bodo v pomoč pri odločanju kam po osnovni šoli.

Petra Potočnik,
svetovalna služba

 

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost